Колко средства за облагородяване искат малките населени места в Русенско

0
Финансирането на проектите им ще бъде гледано на предстоящата сесия на Общинския съвет
Финансирането на проектите им ще бъде гледано на предстоящата сесия на Общинския съвет Снимка: Dunavmost

Малките населени места в община Русе са представили проекти за подобряване на средата, които включват ремонтни дейности, изграждане на детски и спортни площадки, кътове за отдих, благоустройство на паркове и площади, ремонт на сгради и придобиване на активи.

Финансирането на проектите ще бъде гледано на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Кметство Басарбово иска 23 999 лв. за благоустрояване на парково пространство за отдих и детски игри в Басарбово. С реализирането на проекта ще се оформи атрактивен и безопасен кът за отдих на възрастните и за игри и забавления на децата.

Кметство Бъзън иска 24 000 лв. за благоустрояване на стадион „Спартак“ с осигуряване на пейки, футболни мрежи и врати, доставка и монтаж на видеонаблюдение, косене и затревяване на терен, ремонт на съблекалня. 

Кметство Мартен иска 30 000 лв. за изграждане на детска площадка в центъра на град Мартен. С реализацията на този проект ще се създадат по-добри условия за игра на най-малките жители.

Кметство Николово иска 30 000лв. за изграждане на спортна скейт площадка. Тя ще струва 33 000 лв., като остатъкът от 3000 лв. ще бъде осигурен от бюджета на кметството.

Кметство Ново село иска 24 000 лв. за облагородяване на гробищния парк с изграждане на водопроводно отклонение, осигуряване на пейки и съдове за сметосъбиране, почистване на храстовидна и дървесна растителност.

Кметство Просена иска 14 994 лв. за изграждане на стрийт фитнес в училищния двор. С изпълнението на проекта ще се създадат условия за спорт за жителите от всички възрастови групи.

Кметство Сандрово иска 24 000 лв. за изграждане на детска площадка в централния парк

Кметство Семерджиево иска 20 995лв. за ремонт на пенсионерски клуб. Това ще осигури по-добра среда за провеждане на културно-масови мероприятия и събития в селото.

Кметство Тетово иска 25 999 лв. за благоустрояване и рехабилитация на част от площада в центъра на селото и прилежащите му части. Ще се поставят антипарк колчета, кошчета, стълбове за осветление и видеонаблюдение. Благоустрояването на площада е със широка обществена значимост.

Кметство Хотанца иска 21 000 лв. за детска площадка. Обновяването на детската площадка ще даде нов облик на централната част на селото.

Кметство Червена вода иска 24 000 лв. за спортна скейт площадка. С изграждането ѝ ще се обособи зона за спорт на открито за децата и младежите в селото.

Кметство Ястребово иска 14 974 лв. за ремонт на част от сграда общинска собственост и за ремонт и рехабилитация на площада. Осъществяването на проекта ще подобри жизнената среда на жителите на селото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари