Колко е опасно да си прост!

2
Възбуден гербаджия ще променя конституцията
Възбуден гербаджия ще променя конституцията

ГЛУПАК ЩЕ ПРОМЕНЯ КОНСТИТУЦИЯТА И ЩЕ КАРА ВСИЧКИ, ДАЖЕ ИДИОТИТЕ, ДА ЗАВЪРШАТ ОСМИ КЛАС

Възбуден глупак-гербаджия по БНТ иска всички да знаят, как е устроена Вселената. 

Че то никой не знае ве, ей! 

После каза, че трябва да се промени Конституцията, щото задължавала да се учи до 16 години, ама не казвала до кой клас, и можело някой циганин да учи 9 години все в първи клас и да не научи нищо. 

Затуй трябвало Конституцията да задължи всички да завършат (!) основно образование, демек осми клас, да бъдат умни и да знаят вселенските тайни. 

Това е идиотска идея на кръгъл глупак! 

Защо? 

Ето защо:

Първо, в България има 10% умствено изостанали (имаме даже и вицепремиер ретардант, от помощно училище), общо 20% от хората са с психични проблеми, 12-14% са с умствено изоставане, дебили и имбецили (някои от тях са в Парламента и в другите две власти) и 1-2% идиоти. Имаме и 1,5 млн. братя цигани, които, както знаем, не са чак толкова много ученолюбиви. 

Всички те, според мен, няма как да завършат задължителното основно образование със задължителните по МОН учебни дисциплини: Информатика, Информационни технологии, Астрономия, Физика, Предприемачество,

Западен език и др. Ко правим тогава?

Второ, по същата логика за 9-те години в първи клас, можем да кажем, че е възможно някой, за да изпълни конституционното си задължение да завърши осми клас, да продължи да учи на издръжка на бюджета (закуски в училище, транспорт, помощи за семейството, топло, тоалетни, съученички) до дълбока старост, например, до 90 години, и, ако някой го възпрепятства, този някой да носи наказателна отговорност.

Трето, като знаем миграционната динамика, интересно е, как ще завършат осми клас имигрантите от, например, Мала Азия и от Африка, които са получили българско гражданство, и трябва по Конституцията задължително да се образоват и да завършат осми клас? 

Как ще стане тази работа при иранците, сирийците, а при канибалите от племето бимба-лумба от Южен Судан, например?

Глупакът-гербаджия не би трябвало той, и екипът му (какъв ли е този екип?) да се втурва в областта на образованието, там формален авторитет е образователният министър, да се втурва и в областта на законодателната власт, там пък има други авторитети и авторитетки (Данито Барниръбъла, Пекинската патица, буля Корни и др.), този човек има други задължения и отговорности, що не си ги гледа тях?

Колко е опасно да си прост!

Автор: Акад. Петър Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари