Колко алкохол има в една бира?

0
Алкохолното съдържание на бирата обикновено е между 4 и 6 %, въпреки че на пазара има и доста по-алкохолни бири
Алкохолното съдържание на бирата обикновено е между 4 и 6 %, въпреки че на пазара има и доста по-алкохолни бири

Бирата е най-често консумираното алкохолно питие, след водата и чая

 Бирата се получава, като се вари и ферментира нишесте, което бива получавано от зърнено-житни култури. А те най-често са малцов ечемик, пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец. Ферментацията се получава чрез добавяне на мая, припомня Gotvach.bg

Мястото, в което бирата бива произвеждана, е пивоварна. Според начина, по който бирата ферментира, бива ейл, лагер и ламбик. Алкохолното съдържание на бирата обикновено е между 4 и 6 %, въпреки че на пазара има и доста по-алкохолни бири.

Има също и бира, която не съдържа алкохол. Бирата е популярна навсякъде по света, но както и с други видове алкохол, с нейната консумация трябва да се внимава, за това не прекалявайте. Консумирайте с удоволствие и мярка, за да нямате после неприятни последствия от нейната консумация.

Която и бира да изберете, дори и безалкохолната, не трябва в никакъв случай да прекалявате. В състава на бирата има влизат 90 % вода, 4,5 процента алкохол, 4 % въглехидрати, белтъци и свободни аминокиселини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук