Коледно чудо за Светльо от Сливо поле!

2
Лъчезарният младеж няма да остане затворник в дома си благодарение на своите съграждани
Лъчезарният младеж няма да остане затворник в дома си благодарение на своите съграждани Видео: Русе Медиа

По Коледа наистина стават чудеса – в това вече са убедени 31-годишният Синай от Сливо поле и неговото семейство.

Младият мъж, когото всички наричат Светльо, е прикован към инвалидна количка от детска церебрална парализа. Допреди няколко месеца се е придвижвал из града с акумулаторна, но тя вече е напълно амортизирана. Изненадващо социалните служби отказват да му дадат нова, тъй като не бил годен да я управлява, информира Русе Медиа.

Маргарита Манолова, майка на Светльо:„За 10 години откакто ползва количката, няма нито един сигнал, че той е застрашил своето здраве или здравето на околните…. Той няма ли я тая количка, той остава затворен за цял живот….Ходи тук, е фен на футболния ни отбор, има си такова, не изпуска мач, когато времето е хубаво. Когато има някакви мероприятия долу. Той постоянно е навън с хората“.

Когато хората от Сливо поле разбират за проблема, незабавно решават да помогнат. Всички познават и обичат Светльо и само за четири дни събират сумата от 6000 лв.

Румяна Панчева, приятел: „Лъчезарен, усмихнат, добър и мил. Това мога да кажа за него и затова го искаме да бъде сред нас…. Това е човек с добро сърце и затова пък всички хора с големи сърца дариха за него… просто всички хора решиха да го направят щастлив“.

Еда Чиликова, приятел: „Той е наистина едно прекрасно дете, което наистина се нуждаеше от тази помощ. Всички го познават и знаят какво добро сърце има и просто ако човек не помогне в такъв момент, на такова момче, просто има ли смисъл за нещо друго да живеем, да се борим, да помагаме. Искам да благодарим на абсолютно всички от Сливо поле. Благодарение на тях Светльо пак ще е сред нас“.

Светльо вече с нетърпение чака своето Коледно чудо – новата си количка, осигурена от хората с големи сърца от Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари