Коледното чудо за Петьо е все по-реално

0
Петър има нужда от операция на мозъка, струваща 80 000 лева, а вече са събрани почти 50 000
Петър има нужда от операция на мозъка, струваща 80 000 лева, а вече са събрани почти 50 000

Две седмици, след като съобщихме за случая на вече 28-годишния Петър Костов от Добрич, чудото, за което се молят неговите родители Коста и Даринка, е на път да се случи, похвали се Нова телевизия.

Близо 50 от общо 80-те хиляди лева, нужни за мозъчната му операция, са събрани. Само 30 хиляди остават, за да намери Петър под елхата тази година най-ценния подарък, който някога е получавал - възможността да изживее живота си нормално.

От известно време насам Петьо изпитва огромни трудности при придвижването си. След двугодишно лутане по различни клиники и в търсене на специалисти, в крайна сметка му е поставена диагнозата „идиопатична генерализирана дистония“. Болест на нервната система, която се изразява с неволеви мускулни контракции и анормално положение на тялото.

В момента движенията му са силно затруднени и ограничени, не може да владее и контролира тялото си, трудно му е не само да върви, но дори и да седи. Възможността да извършва самостоятелно всички нормални ежедневни дейности, съпътстващи човешкия живот, са сведени до минимум. За работа и усещането от това да се чувства пълноценен пък и дума не може да става.

Въпреки тежките мигове за младия мъж, семейството и близките му, надежда има, при това не малка. В България е намерен специалист и подходящ екип от неврохирурзи, които да извършат успешно така наречената „дълбока мозъчна стимулация“ – операция, която отдавна е практика в Европа, но у нас не е покрита дори частично от здравната каса. За да се изправи Петър отново на крака, за да се почувства отново истински пълноценен и щастлив човек и закрачи смело напред към своите мечти, той се нуждае от мозъчна операция на стойност 80 хиляди лева, повече от половината от които вече са събрани.

Ако искате да помогнете на Петър, ето и данни за дарителската сметка в лева:

Сметка:

IBAN: BG59UNCR70001520377784
УниКредит Булбанк
Титуляр: Петър Костов Петров

PayPal - [email protected]
Petar Petrov

Телефон за връзка с майката Даринка: 0887 59 82 07

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари