Коледни лампички убиха 10-годишно дете в Бразилия

0
Момчето е било ударено от токов удар, докато украсявало дома си
Момчето е било ударено от токов удар, докато украсявало дома си

Момчето е било ударено от токов удар, докато украсявало дома си

Едно дете няма да посрещне Коледа, защото бе убито от токов удар, докато украсявало дома си за празниците.

С наближаването на Рождество и Нова година, започват тревогите около опасността от играчки, бомбички и гирлянди. За дебнещите инциденти предупредиха и от Държавната агенция по метрология и технически надзор (ДАМТН), като започнаха нарочни проверки.

Трагедията със загиналото момченце се разиграла в Бразилия, информират местни медии, цитирани от Telegraph. 10-годишният Аугусто Далмаз Бонато почина в ранните часове на тази събота (02/12) в болница Evangelico, което претърпя токов удар от коледна украса. в квартал Ривабем на Кампо Ларго. Семейството на детето било безсилно да помогне, след като бащата го открива да лежи в безсъзнание в една от стаите на дома им.

Родителите незабавно се обадили за помощ, медицински екип откарал момчето, все още с признаци на живот, в болниа Evangelico в Куритиба. Аугусто остава хоспитализиран в интензивното отделение до ранните часове на 2-ри декември, но за съжаление не оцелява.

Трагедията разтърсва хората и социалните медии са изпълнени с молитви и съпричастност със загубата на семейството.

Малкият Аугусто бе погребан в неделя.

След този фатален случай в Бразилия се поде вълна от предупреждения да се обърне допълнително внимание на децата, които обичат да помагат на семейството с поставянето на декорации. Включително търсене на насоки за безопасно и правилно инсталиране на светещите играчки и гирлянди.

У нас инспекторите от ДАМТН ще проверяват за изрядност детски електрически играчки, електрически светлинни гирлянди и пиротехническите изделия, които са най-купувани стоки по Коледа. Ще се следи за маркировка за съответствие, инструкция за употреба, наименование и адрес на производителя и вносителя, за дефекти, както и за предупредителни текстове, свързани с безопасната употреба на продуктите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари