Коледен бонус: По 500 лв парична премия получават всички в МВР

0
Това се прави заради предстоящите избори е всеобщото мнение сред служителите на МВР
Това се прави заради предстоящите избори е всеобщото мнение сред служителите на МВР Снимка: БГНЕС

Всеки служител на МВР ще получи „индивидуална награда" от 500 лв 

Това става ясно от заповед на шефа на вътрешното ведомство Христо Терзийски, издадена на 9 декември т. г., с която Фрог нюз разполага. От нея става ясно, че близо 50 000 армия, която му е подчинена, ще вземе паричния бонус за „постигнати високи резултати и съществен принос в изпълнение на целите и приоритетите в дейността на МВР за периода от 1 януари до 30 ноември т. г.“.

Подобно награждаване на всички служители на МВР, „намиращи се в служебно и трудово правоотношение“, никога не е имало в историята на институцията.

Това на практика означава, че чистачки, параджии, склададжии, например, също ще получат награда за постигнати високи резултати.

Ченгетата са категорични, че това се прави заради предстоящите избори.

Други смятат, че това се прави, за да се потушат протестните искания за 30% увеличение на заплатите. Те обясниха, че за да се даде такава награда, е необходимо, според правилника, да се направи индивидуално предложение. „Чудно кой е написал 50 000 предложения?!“, питат риторично те. Оказва се, че наградите не се облагат с данък.

Проучване за работата на МВР, направено от самото МВР, наскоро накара обществото да посрещне резултатите с огромна недоверие и дори насмешка. От него излиза, че почти 100 % от хората са удовлетворени от услугите на силовото ведомство.

Тази година полицията се прочу с безпрецедентното насилие и арести основно срещу млади хора по време на протестите. Всички задържания по-късно бяха обявени от съда за незаконни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари