14 хиляди полицаи на крак за изборите в неделя

0
В цялата страна ще бъдат разкрити 7319 места за гласуване и общо 12 294 секции
В цялата страна ще бъдат разкрити 7319 места за гласуване и общо 12 294 секции

14 хиляди служители на МВР ще охранят парламентарните избори в неделя.

В цялата страна ще бъдат разкрити 7319 места за гласуване и общо 12 294 секции. Конкретна информация за предизборни нарушения обаче не беше дадена, предаде Евроком.

Над 14 хиляди служители на МВР ще се грижат за сигурността на изборния ден в неделя. 2363 полицаи ще бъдат само в София, където има и най-много секции - 1594. 1894 пожарникари също ще са разположени в местата за гласуване. От Министерството на вътрешните работи посочиха, че за момента няма нищо по-различно в организацията на този вот спрямо предишни.

От МВР обаче не пожелаха да съобщят колко нарушения са регистрирани до момента. На конкретен въпрос какво става с превенцията срещу купуването на гласове, отговор се очаква в събота.

Въпреки че МВР ще има засилено присъствие в етническите райони, за да няма напрежение, повече информация по темата не беше дадена. Не се получи и отговор има ли сигнали за конкретни кандидат-депутати, които нарушават закона, нито дали има издадени актове за блокадата на границата, организирана от политическа формация във вторник.

В неделя и през нощта срещу понеделник в столицата ще бъдат затворени улиците около залите "Универсиада" и "Арена Армеец", където ще се обработват изборните книжа. Блокада ще има и при Българската телеграфна агенция, където ще се провеждат пресконференциите на политическите партии. Относно документите за самоличност от МВР съобщиха, че около 48 000 лични документа са издадени от 27 февруари досега, както и 400 удостоверения за гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари