Колата на изчезналия Сертов била с GPS, МВР мълчи!

0
Зоя Димитрова
Зоя Димитрова

Не вярвам в „случайностите“, които се тиражират за Петко Сертов. Вече имахме един такъв случай – търсихме един човек, който след 12 дни беше открит в дере. Но такива „случайности“ с опитен човек, спокоен човек, който може да се владее във всякаква поведенческа ситуация, не вярвам да има. Това заяви пред Нова телевизия журналистът Георги Коритаров.

„Струва ми се, че има нещо много важно – противоречието между ситуация, за която се знаят най-малко факти и се развиват най-много версии. Ние трябва да си наложим една хуманна гледна точка – да се обуздаят версиите. Този човек има семейство, тези хора преживяват, той има и приятели. И това психологически им оказва твърде неприятно въздействие“, допълни Коритаров.

Той призова да се даде шанс на отговорните служби максимално спокойно да работят. „Първият шеф на ДАНС – това е изключително отговорна длъжност. Това е човекът, който знае невероятни тайни на държавата. Би трябвало да бъде охраняван известен период. След това да бъде назначен на такава работна позиция, която да гарантира неговата сигурност. 

По телефона Зоя Димитрова, бивш говорител на ДАНС, коментира, че малко се говори за колата, с която е тръгнал Сертов. „Колата има GPS. Според мен МВР отдавна знае къде е колата, къде е спряна, защо е спряна, има ли следи от насилие. Според мен МВР има достатъчно основание да прави достатъчно изводи. 

Според Димитрова някой е поискал среща със Сертов. „Сигурна съм, че той е бил наясно, че колата му се проследява. И нещото, което се е случило с него, е свързано с настоящата му работа“, допълни Зоя Димитрова.

На въпрос кога за последно е разговаряла с него, тя отговори, че отдавна не са се чували.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари