Стара кола избухна в пламъци край Пантеона

0

Стара кола с монтирана газова уредба, но управлявана в момента на бензин, се самозапали на централно кръстовище в Русе, но навременната намеса с пожарогасител предотврати взрива на возилото.

Инцидентът стана около 9:30 часа тази сутрин на светофара пред Пантеона, алармира 24 часа.

Идващият по улица „Петко Д. Петков” към кръстовището с бул. „Цар Освободител” автомобил на преклонна възраст внезапно започнал да пуши, а после от двигателя избухнали пламъци.

Чухме силен пукот и веднага излязохме да видим какво стана”, разказа продавачка от съседен магазин, намиращ се на десетина метра от горящата кола.

Шофьорът скочил с пожарогасител в ръка и успял да потуши пламъците. Тъй като автомобилът имал и монтирана газова уредба, а собственикът не знаеше дали и колко гориво има в бутилката, той се втурна към багажника да спира крановете на газта. Автомобилът обаче продължаваше да пуши, като опасността от взрив бе реална.

От двете страни на улицата има жилищни сгради, разположени са десетина магазина, а покрай светофара не спира потокът от пешеходци. По тази причина на мястото на инцидента спешно пристигна противопожарен автомобил.

Огнеборците скочиха и с маркуч дозагасиха тлеещия двигател на возилото, предотвратявайки опасността от взрив и поражения в центъра на Русе. Причините за пожара в автомобила тепърва ще се изясняват, заявиха участвали в гасенето пожарникари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари