Кола горя тази нощ в Русе

1
Пожар в лек автомобил е вдигнал на крак огнеборците тази нощ / Снимката е илюстративна
Пожар в лек автомобил е вдигнал на крак огнеборците тази нощ / Снимката е илюстративна

4 пожара са гасили огнеборците през почивните дни.

Сигнал за пожар в лек автомобил е вдигнал на крак огнеборците тази нощ. В 04:11 часа на тел. 112 е постъпило обаждане за горящ лек автомобилФиат“ на улица "Стефан Стамболов" в Русе.

Пожарът е бил загасен с около 1500 л. вода на площ около 2 кв. м. от служители на Първа РСПБЗН - Русе. По данни на огнеборците причината е била късо съединение в стартера, при което колата се преместила на около 3 м. напред, след което блокира и е възникнало запалване в двигателния отсек.

В събота за времето от 13:52 до 14:35 часа осем служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са пратени на сигнал за пожар в апартамент в русенския квартал „Дружба 3“.

Пожарът е възникнал в жилище в бл. 22, като при пристигането на екипите на място запалването вече е било ликвидиран от граждани и не се е наложило да се извършват гасителни действия. Не е имало пострадали хора, а само опушени стени и тавани на площ от около 10 кв. м.

Същия ден, в 18 часа е получено обаждане за пожар в двуетажна вила на ул. Агликина поляна в русенския квартал Средна кула.

Осем служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила и трима служители от сектор СОД с един автомобил са пратени на адреса. При пристигане те са установили горене в покривната конструкция на втори етаж. Извършено е гасене с 4500 литра вода. При инцидента не е имало пострадали, но огънят е унищожил около 20 кв. м. покривна конструкция и домашно имущество.

В нощта срещу неделя за времето от 03:30 до 04:00 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е пратен да гаси запален метален контейнер за смет на ул. Щип в Русе. Горели са отпадъци, които са загасени, без да бъдат допуснати щети.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари