Кокосовото масло е убиецът на раковите клетки

0
Маслото  помага в храносмилането и активизира метаболизма на черния дроб, намалява възпаленията, полезно е за здравето на кожата.
Маслото помага в храносмилането и активизира метаболизма на черния дроб, намалява възпаленията, полезно е за здравето на кожата.

В най-новото лабораторно изследване учените са доказали, че лауриновата киселина (кокосовото масло на 50% се състои от лауринова киселина) убива повече от 93% от туморните клетки, причиняващи рак на дебелото черво (Сасо-48) след 48 часа лечение.

Интересен факт е, че лауриновата киселина е токсична за раковите клетки и едновременно предизвика дълбок оксидативен стрес, като в същото време снижава нивото на глутатион (който предпазва раковите клетки от оксидативен стрес).

Докато антитуморният потенциал на кокосовото масло все още се изучава, много от неговите ползи за здравето са добре известни.

Маслото има антивирусен, антибактериален, противогъбичен и антипаразитен ефект, помага в храносмилането и активизира метаболизма на черния дроб, намалява възпаленията, полезно е за здравето на кожата.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари