Кой стои зад авангардния тоалет на Поли Генова?

0
Авангардният костюм на Поли Генова, който в един момент светва на сцената, е обект на коментари в България и извън пределите й
Авангардният костюм на Поли Генова, който в един момент светва на сцената, е обект на коментари в България и извън пределите й

"Поли Генова от България изпълнява песента "Ако любовта беше престъпление" (щеше да изглежда като роклята ѝ)."

Тази саркастична забележка в галерия с костюмите от тазгодишната "Евровизия" е на лондонския "Гардиън".

Авангардният костюм на Поли Генова, който в един момент светва на сцената, е обект на коментари и в България.

Но кой стои зад него?

"Тя е един прекрасен професионалист и се занимава още със сценография, кино, театър. Предстои ѝ да прави огромни проекти в Софияската опера", така Поли Генова говори за Антония Попова, авторът на костюма.

"Тя е огромен професионалист, с когото имах удоволствието да работя миналата година покрай българския мюзикъл "Грозното пате". Знаех, че тя е човекът, с когото искам да сътворим нещо различно, да направим иновация. Съвсем отговорно заявявам, че имаме най-иновативният костюм, който ще бъде представен на тазгодишната "Евровизия", защото идеята ѝ въобще не е развивана досега в Европа", допълни тя, цитирана от Дарик.

Вдъхновението е дошло от японски дизайнери, които правели в момента най-авангардните неща в модата и дизайна, в комбинация със светлинен проект на Антония Попова от миналата година, каза още изпълнителката.

Поли Генова обясни, че концепцията зад костюма е, че любовта и светлината са едно и също и той свети в кулминацията на изпълнението, за да изпрати най-силно посланието. Същото тя разказа и на пресконференцията за журналистите, акредитирани за шоуто в Стокхолм.

"По този начин се чувствам една идея повече воин на светлината", допълни тя с усмивка. "Защото нали в крайна сметка се борим за едно светло бъдеще на безгранична и всеобща любов. Любовта, който е най-голямата сила и която ще ни спаси".

Антония Попова разпознава дрехите на един сценограф на модния подиум най-напред по комбинацията на материите, разказа преди време "Капитал Light".

"Когато работиш на сцена, наблюдаваш костюма от по-голяма дистанция и виждаш, че по-големият контраст между материите е от полза за дрехата. Когато един дизайнер идва от театъра, той се интересува повече от линията, а не от детайла точно заради дистанцията. За съжаление заради това в повечето случаи дрехите не са изпипани технологично."

Тя е завършила училище за мода, а после и сценография в Художествената академия. През 1998 г. участва в модно ревю с колекцията си "Мадони на мрака", и не за пръв път работи за български участник в "Евровизия" - през 2009г. тя направи костюма на Вики от "Мастило". Тогава също вдъхновението идва от брит пънка, пънк движенията, манга зоун анимацията и японската стрийт фешън.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари