Кои са някои от най-скандалните нови депутати

0
Колоритни като любимци в махалите, сменящи си боите като хамелеони и с морал като на подсъдими
Колоритни като любимци в махалите, сменящи си боите като хамелеони и с морал като на подсъдими Видео: Gospodari.com

Новите депутати вече положиха клетва, а това би трябвало да означава ново начало за Българската политика – нови лица, нови надежди, цели, мечти…

Колко обаче са нови всъщност новите лица представят репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт в “Коментарът на Господарите”.

Кандидатът за министър-председател от ГЕРБ Даниел Митов сега е любимец на вече бившия премиер Бойко Борисов. А през 2007 е бил негов абсолютен противник.

“Безразборна и аморфна група от хора, очакващи по някакъв начин да влязат във властта.” – така определя той ГЕРБ тогава в интервю за сайта на ДСБ, чиито член е бил по това време. В същото интервю Митов е дори по-категоричен за председателя на ГЕРБ – определя го като “продукт на милиционерска среда” и “мутри”, които са “масажирали ушите на Тодор Живков”. След тези крайни възгледи като член на ДСБ той става външен министър в служебното правителство на Георги Близнашки, а след него остава на поста вече като част от ГЕРБ.

Митов далеч не е единственият, пристанал на ГЕРБ, след като е бил техен явен противник: такива са и Деница Сачева и Тома Биков, а вероятно и много други.

Освен хамелеони, в редиците на ГЕРБ в новия парламент има и други интересни видове. Сред тях и синът на кмета на Симитли многоуважаемият бивш футболен съдия Стефан Апостолов, който е събрал рекордните над 9000 преференции. Само в Симитли 2459 от общо 2552 души, гласували за ГЕРБ, са избрали именно него като преференция. Дано поне се е научил да чете

Преференции заведоха в Парламента и още един колоритен депутат: Георги Станков. Той печели 13 828 преференции в Хасковска област, като по този начин изпреварва водачът на листата в града Делян Добрев. Доколко фактът, че жена му е председател на общинския съвет в Любимец – родния му град, от който получава и 3001 от общо 4113 гласа за ГЕРБ. Едва ли резултатът има общо и с факта, че дъщеря му е била председател на Секционна избирателна комисия в Любимец, в която е получил 273 преференции от общо 286 гласа за ГЕРБ. Поне знаем как ще отпразнува влизането си и в 45-тия парламент – с торта със злато, както празнува 55-тия си юбилей през 2018 година.

Вероятно подправени протоколи от изборни секции в Петрич изпращат в парламента друг депутат от ГЕРБ – Георги Динев. Снимки на протоколите показват как преди корекциите той получава в една от секциите 31 преференции, а след това се оказват 46.

Двама други депутати печелят интересни преференции, които ги изпращат директно в 45-тото народно събрание: бившият министър на туризма Николина Ангелкова печели гласовете на ромската махала в Ботевград, Валентин Милушев – тези на махалата в Самоков. Явно и двамата са успели да вдъхновят избирателите там да им гласуват пълно доверие.

Ромската махала в Самоков има и друг любимец – Бат Сали от ДПС, но той за съжаление се отказа от депутатското място.

Сред любимците на народа се оказа и синът на собственика на известен производител на майонеза – Никола Кръстев, когото от Има такъв народ се опитаха 4 пъти да премахнат от листата си в София-област. Той лично има зад гърба си обвинения по 4 члена на Наказателния кодекс – чл. 212 за използване на документи с невярно съдържание, чл. 203 за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, при което лишаването от свобода е до 30 години, чл. 220 за сключени неизгодни сделки и чл. 255 за укриване на данъци. Ей на това му се казва човек с принципи. Принципно е обвиняем, а де факто вече е с имунитет.

Последна, но не по значение е една депутатка от ГЕРБ, която знае как да привлича погледите. Да приветстваме с добре дошла в Парламента Славена Точева. 6805 – толкова са преференциите за нея във Варна, където успя да измести досегашния здравен министър Костадин Ангелов. След като през 2017 беше жури на Мис България, сега ще гласува закони, докато чака съпруга си да излежи присъда за наркотрафик в Испания. Какво пък? Поне ще ходи на свиждане я с джипка, я с частен самолет…

Това са част от новите народни избраници. Колоритни като любимци в махалите, сменящи си боите като хамелеони и с морал като на подсъдими. Да са ни честити!

Хайде със здраве и до скоро – като гледам парламента се успокоявам, че без работа няма да останем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари