Кои са най-самоуверените зодии

0
Ето и нашата класация, която започва от най-самоуверени и стига до най-несигурните знаци в Зодиака
Ето и нашата класация, която започва от най-самоуверени и стига до най-несигурните знаци в Зодиака Снимка: iStock/Guliver

Самоувереността е дума, която има някои нюанси в значението си.

Самоувереният човек, обикновено има високо самочувствие и вярва в себе си и в действията си, но понякога е малко арогантен и/или леко заблуден относно своето съвършенство.

Ето и нашата класация, която започва от най-самоуверени и стига до най-несигурните знаци в Зодиака:

1. Лъв

Лъвовете са въплъщение на самоувереност. Те са убедени, че са безгрешни и че не могат да сбъркат никога. Ако някой се опитва да ги подценява, те просто спират да общуват с него. Хората от тази зодия са сигурни, че заслужават да получат много в този живот. Те не се задоволяват с нищо по-малко от най-доброто, когато става въпрос за приятелства, любов, кариера, както и за материалните неща. Понякога тази тяхна самоувереност се възприема като арогантност и дразни околните.

2. Скорпион

Скорпионите осъзнават, че имат някои много мънички недостатъци, но предпочитат да се фокусират върху безбройните си позитивни качества. Като цяло те одобряват много личността, визията, интелекта си и т. н. Те харесват живота, който сами са си създали. Доволни са от това, което виждат в огледалото сутрин, а ако някой дръзне да посочи на Скорпиона лошите му навици или негативните черти на характера му, той е готов да се защити яростно, но не и да се промени.

3. Козирог

Козирозите са вътрешно убедени, че са най-великите, най-интелигентните, най-талантливите, най-способните и най-добрите по душа в своето по-близко обкръжение. Те нямат много приятели, тъй като са самотници по натура, но винаги намират начин да демонстрират своето превъзходство и величие пред околните. Няма представител на зодия Козирог, който да не се държи леко надменно и да не обича да поучава другите. Тези хора не понасят никаква критика, а сами те са склонни да критикуват.  

4. Стрелец

Хората от тази зодия са достатъчно уверени в себе си, за да приемат критиките с усмивка и да се поучават от тях. Стрелците дори се мотивират и амбицират от забележките на другите към тях и никога не позволяват нечия негативна оценка да ги сломи духом. Те просто са щастливи от това, което представляват, мъдри са и знаят, че животът ни е даден, за да се стараем да се развиваме към по-добро. Постепенно, по време на житейския си път, те се превръщат в най-качествената версия на самите себе си.

5. Риби

Рибите са просто идеални, съвършени в очите на хората около тях. Те са добри приятели, верни партньори, съвестни служители, услужливи съседи, любезни непознати и т. н. Въпреки перфектната оценка на другите, която обикновено получават, хората от зодия Риби си имат своите моменти на несигурност, особено когато са сами. Те често са критични към външния си вид и тъй като са доста скромни по натура, обикновено обезценяват и/или се съмняват в собствените си таланти и качества.

6. Овен

Тези хора изглеждат така, сякаш нищо не може да ги нарани. Уж са дебелокожи, а сърцето им е от стомана, но всъщност са доста чувствителни и раними. Тези хора просто не позволяват на никой да ги види да плачат, защото не искат другите да знаят за тази тяхна уязвимост. Когато са разстроени, те компенсират с вицове и сарказъм. Овните не искат другите да виждат слабостите им, затова се държат така, сякаш нямат такива. Тоест, тяхната самоувереност е само привидна.

7. Телец

Истинският представител на зодия Телец иска да докаже пред света, че е много интелигентен и понякога се опитва да изглежда по-умен, отколкото е всъщност. Хората от този зодиакален знак искат или поне се опитват да впечатлят хората около себе си, дори умишлено да прикрият някои грозни истини за личността си. Те просто държат да докажат своята висока стойност и да покажат на всички, че са на път към големия успех и че нищо не може да ги спре.

8. Везни

Елегантните и класни Везни всъщност не са особено самоуверени. Те се нуждаят от непрекъснатото одобрение на другите, за да се чувстват удобно в кожата си. Те искрено се радват на комплиментите и то повече от всеки друг. Хората от тази зодия просто обичат да бъдат забелязвани, ухажвани, хвалени, закриляни и т. н. Те имат нужда от редовни доказателства, че хората ги харесват и ценят. Ако другите не им се възхищават явно, те униват и се затварят в себе си.

9. Близнаци

Гъвкавите Близнаци сами се нагаждат и то доста умело към хората около себе си, така че да се впишат перфектно в социалната среда, в която се движат. Те искат да впечатлят своите приятели, колеги и шефове, дори понякога с цената на подмазване. Представителите на тази зодия просто имат нужда всички да ги харесват и често постигат това лесно, но с помощта на лицемерието. Причината е, че те са несигурни в себе си и не смеят да покажат истинската си същност пред другите.

10. Рак

Хората от зодия Рак приемат всичко в живота си твърде лично. Дори най-малката критика може да ги сломи емоционално с дни или седмици напред. Те са много докачливи и лесно раними. Понякога приемат за груба обида най-невинната забележка. Вътрешно представителите на зодия Рак са доста несигурни в себе си и дори другите хора да ги хвалят и да им правят комплименти, те се съмняват в думите им и смятат, че са или пресилени, или неискрени.

11. Водолей

Представителите на зодия Водолей се стараят усилено, животът им да изглежда хубав и лесен в очите на другите. Те използват онлайн пространството, за да покажат бляскавия си живот, който в действителност не е чак толкова бляскав. Те често не са доволни от това, което имат и компенсират липсите, опитвайки се да изглеждат по-щастливи, радостни и доволни, отколкото са в действителност.

12. Дева

Девите са най-самокритичните хора в зодиака. Те често се чувстват или глупаво, или нелепо пред другите. Те лесно се смущават и засрамват. Дори когато се справят блестящо в дадена област, те не смеят да се радват или пък все си намират някакви кусури. Вътре в себе си, те винаги смятат, че правят нещо не както трябва и че има много още какво да се иска.

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари