Кои са децата на Арабаджиеви?

3

Кои са децата на милионерската фамилия Арабаджиеви?

Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които прокуратурата проверява дали не са укривали данъци в размер на десетки милиони, са горди родители на две момичета и две момчета, пише 168 часа.

Двамата са им осигурили образование в едни от най-елитните университети в света. След завършването всяко от тях е поело управлението на дадена част от семейния бизнес.

Най-често в медийното пространство циркулира името на по-малката дъщеря на милионерската фамилия - Александра. Във фейсбук тя е посочила като професия: "Член на борда на директорите в хотел "Маринела". Почти всяка втора снимка на жената е именно от там. Изглежда, че тя прекарва по-голямата част от времето си в хотела, където следи за това дали персоналът спазва задълженията си.

Освен това Александра се занимава и с благотворителните каузи на сдружение "Маринела". То бе основано през 2016 г. и само за няколко месеца след това в няколко инициативи помогна на нуждаещи се хора. Една от тях носеше името "Полет с коне" в помощ на деца, страдащи от аутизъм, детска церебрална парализа и синдрома на Даун.

Самата Александра решава акцията да започне да се провежда в деня на детето - 1 юни. Така през летните месеци инициативата дава възможност на малчуганите да се подложат на хипотерапия. Тя представлява ефективна лечебна физкултура с помощта на езда на коне. Голяма гордост за Арабаджиева тогава бе, че основен партньор на инициaтивaтa е единственият терапевт в България, който има международен сертификат за практикуване на хипотерапия - Beceлинa Фeлдмaн.

Идеята й хрумва и благодарение на нейното хоби - конният спорт. Още от 12-годишна тя започва да ходи на езда, а в годините след това завършва и специален курс, който й дава възможност да се явява на различни състезания. Наследничката на Арабаджиеви е горда носителка на няколко титли, а нeведнъж е печелила и първо място в международни състезания.

Към днешна дата Александра все още продължава да поддържа перфектна форма чрез язденето. Всяка седмица по няколко пъти посещава конната база, където отделя по час-два за своето хоби. В интервюта Александра казва, че приема конете като свои деца и обожава да се грижи за тях.

Последното състезание, на което тя взе участие, се проведе на 25 март в конна база "Тракиец" в Житница. Това е и първият турнир по прескачане на препятствия за сезона. На него Александра спечели второ място, въпреки че година преди това на друг турнир в Пловдив за нейно нещастие получава една от най-тежките травми в спорта - счупване. Тогава това наруши сериозно нейния режим на тренировка, а възстановителният период й отне близо година. През 2018 г. Арабаджиева бе селектирана и за участие в престижното конно състезание в Сен Тропе, Франция, организирано от Анастасия Онасис.

Различни са версиите за това колко пари е дал баща й Ветко за състезателните коне - нейна собственост. През 2015 година близки на жената разказаха, че тя е горда притежателка на няколко коня, които са чистокръвни и породисти, а цената им не е никак малка. През същата година с един от своите жребци Александра дори взе участие в ревю за специална мода за езда, организирано пред хотела на баща й.

Истински фурор предизвика и новината, че жената се е сдобила с един от най-скъпите жребци у нас, който струвал 150 хил. лв. Освен коне, вкъщи тя гледала и котка от породата савана, чиято цена може да стигне и до 30 хил. долара. Дали цифрите наистина са такива, Александра никога не потвърди.

В едно от последните си интервюта тя споделя, че в момента се е отдала на три неща - благотворителните каузи на фондацията, конния спорт и детето си. Това лято малката Анабел, плод на любовта й със сина на собственика на едни от най-известните марки алкохол Миньо Стайков - Стайко Стайков, навърши 6 години. Двамата сключиха брак през 2011 г., но преди повече от една година се разведоха, а детето остана при майка си. Легенди се носеха тогава за пищното сватбено тържество на двойката. Модни специалисти определиха, че е възможно цената на булчинската рокля на Александра да е около 50 хил. лв.

Освен всякакъв тип храна от нечувани места по света, на празненството пяха световноизвестната етнопевица Ищар, "Джипси кингс", Галена, Преслава и Азис. Младоженците и техните близки тогава пожелаха да запазят от хорското любопитство празненството. Снимките от него бяха оскъдни, но въпреки това гости по-късно споделиха, че най-вероятно семействата са се охарчили със седемцифрена сума.

Преди сватбата Александра имаше сериозна 2-годишна връзка с вратаря на националния отбор по футбол Ники Михайлов.

Любовта между Стайков и Арабаджиева продължи до миналата година, когато наследниците на двете милионерски фамилии се разделиха.

На снимки, които Александра качва в социалните мрежи, си личи, че всеки ден на малкото момиченце е истинска приказка. На 7 май миналата година за рождения ден на малката Анабел, който се организира в хотел "Маринела", бяха поканени десетки гости. Като ВИП сред тях се открояваше дъщерята на фолкпевицата Мария - Марая, приятелка по майчина линия на малката Анабел. Тогава рожденичката се открояваше с кукленска рокля в бонбонено розово на световноизвестна марка дрехи. Всички малчугани се забавляваха в специално създаден за тях детски кът, в който можеха да играят различни игри сред десетките розови балони за партито.

Най-големият син на Ветко и Маринела - Владимир - също е спортна натура и е добре познат в тези среди. Преди осем години, когато навърши 30 години, той стана първият български състезател, записал името си като пилот на болид от Формула 1. Тогава мъжът не взе участие в самото състезание, но проведе тестове с екипа на Лотус преди последния решителен старт на пистата "Яс Марина" в Абу Даби. Владимир бе и първият българин, който кара автомобил от Ф1 като професионален пилот.

За първи път той се качва на картинг през 2004 г., малко след като взема книжка. Година по-късно вече е професионален съзтезател. За кратко време успява да покаже голям талант и през 2007 г. става шампион по картинг за Югоизточна Европа. През следващата година записва и първата си победа с едноместен болид на пистата "Валелунга" в Италия във "Формула Мастър". В ранните години на кариерата си голямата му мечта е участие в по-високия клас - Формулите. Успява да я осъществи и така до 2009 г. печели пет победи, два полпозишъна и 4 най-бързи обиколки.

Десетки са състезанията, в които Владимир взема участие. Последно в медиите се писа за неговия успех през 2016 г. в двете състезания във висшия клас KZ-2 от втория кръг от националния шампионат по картинг на писта "Хасково". Тогава Владимир Арабаджиев от екипа на "Дедракс Спорт" финишира първи и в двете.

Най-голямата победа за него обаче идва през 2011 г., когато моделката Ралица Тошкова ражда момче. Две години по-късно се появява и вторият му син.

Единственият скандал, в който Владимир е намесен, е в сблъсък през 2010 г. между негова компания и тази на Георги Славов-Главата в пловдивското заведение"Бедрум".

Бой и стрелба съпътстват срещата на наследника на Арабаджиеви с наследника на взривения преди години бос на СИК Стоил Славов. След появата на двете си деца Владимир държи живота си извън светлините на прожекторите. С още едно внуче бяха зарадвани Маринела и Вълчо и от по-голямата си дъщеря Златомира. Тя стана майка през 2012 г. В интернет пространството за нея има най-малко информация. Знае се, че на 22-годишна възраст тя е изкарала пилотски курсове с идеята да управлява семейния минисамолет "Чесна". В момента жената също е част от фамилния бизнес.

Тя е дъщеря от първия брак на Ветко Арабаджиев и е може би детето, което най-сериозно се занимава с хотелиерския бизнес. Още преди години семейството беше възложило на Златомира да отговаря за делата им в Пловдив и девойката и днес демонстрира завиден професионализъм. Маринела и Ветко винаги са демонстрирали задружност на семейството.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари