#КОЙ допуска гаврата с униформа на МВР?

1
Това е лицето Флоров с мекото гласче, което разруши палатките на протеста
Това е лицето Флоров с мекото гласче, което разруши палатките на протеста

Това е лицето Флоров с мекото гласче, което разруши палатките на протеста и се закани, че тепърва започвали

След вчерашното нападение над палатковия лагер пред Софийския университет, като едно от основните лица на деянието се открои мъж на име Георги ФлоровФлоров облича полицейска униформа, като от думите му става ясно, че вероятно се намира в Киноцентър "Бояна", а облеклото може би е реквизит. В ръцете си мъжът държи автомат. Днес Отровното трио пита: С какво право Георги Флоров е облякъл полицейската униформа и посочва:

Това е лицето Георги Флоров, който вчера разруши палатките на СУ и се закани, че тепърва започвали с погромите. #КОЙ раздава униформите на тия платени лекета? #КОЙ допуска гаврата с униформа на МВР*?

чл. 151 ал. 6 от ЗМВР, забранява на лица, неоправомощени със закон, да използват униформено облекло, символи и отличителни знаци, полицейски лампи, маскировъчни качулки или надписи, въведени в структурите на МВР и показващи принадлежност към тях.

Наказателен кодекс :

Чл. 274а. (Нов – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който държи или носи формено облекло, служебни знаци или надписи в нарушение на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража или Закона за съдебната власт, се наказва с лишаване от свобода до три години или пробация.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако деянието по ал. 1 е осъществено с цел извършване на друго престъпление, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години.

(3) (Нова – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който по какъвто и да е начин опетни, противозаконно унищожи или повреди формено облекло, служебни знаци или надписи, носени или поставени по реда на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража или Закона за съдебната власт, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Платен протестър развалил лагера на протестиращите

Флоров сам споделя, че е платен протестър и привърженик на ГЕРБ

Припомняме, че мъжът, развалил палатковия лагер на протестиращите вчера, се оказва стар познайник. Георги Флоров споделя преди 7 години пред bTV как взема пари, за да протестира, а също и как се организира тази дейност. Още тогава той споделя и симпатията си към партия ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари