Кой министър живее в недеклариран луксозен имот?

0
Валери Симеонов показа снимки на къщата, без да каже кой е политикът
Валери Симеонов показа снимки на къщата, без да каже кой е политикът Видео: bTV

Министър от кабинета на Бойко Борисов живее в луксозен имот, който не е деклариран.

Това обяви Валери Симеонов. Той показа снимки на къщата, без да каже кой е политикът. Министърът на туризма Николина Ангелкова обаче побърза да опровергае думите му, предава bTV.

По думите на Симеонов, въпросният министър имал 3 големи апартамента в София, но обитавал този имот в Бистрица, който не бил деклариран. Лидерът на НФСБ намекна, че депутатите от партията му ще внесат сигнал по случая.

Нека Комисията установи защо не е деклариран, да се установи чий е? И това е най-интересното – в чий имот живее този министър. Става въпрос за имот 2,5 декара, със застроена къща на три етажа. Имот, в който дълго време живее съответния министър със семейството си", посочи лидерът на НФСБ.

От кадрите се вижда, че днес в къщата липсва обзавеждане. Министърът на туризма разпозна къщата, но опроверга Симеонов.

Къщата е собственост на родителите на моя съпруг от 2006 г., много преди да го видя и на снимка. Смятам, че всеки един от вас има семейство, децата му имат баба и дядо, ходят на гости, споделят семейни празници”, каза Ангелкова.

Във връзка със започналата от прокуратурата проверка срещу него, Валери Симеонов определи като клевета сигнала за сделки с имоти, свързани с него, докато е бил председател на общинския съвет в Бургас.

Този имот, телевизия СКАТ беше в съсобственост с общината. Винаги, когато се продава, общината е длъжна да го предложи първо на съсобственика, това е и направено”, посочи Симеонов.

В договора за продажба на парцела, с който bTV разполага, е записано, че теренът е собственост на общината. Община Бургас продава на „Скат” ООД, собствения си недвижим имот.

Лидерът на НФСБ нарече лъжа цената, публикувана от държавното обвинение, че фирма СКАТ купува терена от 875 квадрата за 850 хил. лв.

В договора пише, че цената е 850 815 лв. без ДДС или 1, 02 млн. лв. с данъка.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари