Кой министър ще вземе апартамент в този блок?

0

Кметът на София заблуждава гражданите на Младост.

По повод проведения вчера протест срещу предвиденото от Столичния обшински съвет застрояване на ул. "Андрей Сахаров" и ул. "Йерусалим" в "Младост" 1, и изказването на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова заявяваме следното: Думите на г-жа Фандъкова, че с тази зелена площ и предвиденото в нея застрояване казус няма, не са истина. Казус определено има, защото има решение на СОС от 20.12.2018 г. за преотреждане на това озеленено и залесено междублоково пространство за строителство на хотел. Самата продажба е одобрена от СОС на 20.12.2018 г. (2 дена преди да ни пуснат от ареста), а информацията за нея е публикувана на 27.12.2018 г.

Цената на продажбата е 463 евро/кв.м. Справка, която направихме в сайт за имоти показва, че такива имоти се продават с 41% по-скъпо (вижте прикачената снимка в коментарите). Това не е официална оценка, но повдига въпроса как се правят оценките и дали са реални.

Гражданите на Младост са добре информирани и не протестираха вчера без причина, както г-жа Фандъкова се опита да внуши. Поводът за протеста им не е "поредната фалшива новина", както кметът Фандъкова свикна да нарича фактите за лошото управление на София, ощетяващо гражданите.

Още повече, кметът на София няма право да не се съобрази с решение на общинския съвет. Единственият изход да се приключи с този казус е това решение да бъде отменено, а г-жа Фандъкова в изявлението си не пое ангажимент да настоява за отмяна на решението. Настояваме тя да поеме публично именно този ангажимент.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари