Кой краде украински регистрационни номера?

1
На кадрите от охранителна камера се вижда как мъж с качулка сваля табелите от колите
На кадрите от охранителна камера се вижда как мъж с качулка сваля табелите от колите

На кадрите от охранителна камера се вижда как мъж с качулка сваля табелите от колите

По данни на столичната дирекция на МВР от началото на годината има само два сигнала за откраднати регистрационни номера на украински автомобили

За кражба на регистрационни номера на два украински автомобила, научихме от NOVA. На кадрите от охранителна камера се вижда как мъж с качулка сваля табелите от колите. 

Мария и Владимир са украинско семейство, напускат Одеса два дни след началото на военните действия в Украйна, пристигат в София на 4-ти март. Всичко е наред до сутринта на 5-ти април когато Владимир открива автомобила си без регистрационни табели.

“Не очаквах нещо подобно да ни се случи, притесних се, помолих хората от магазина в близост, да ми помогнат да се обадя в полицията“, разказва младият мъж.

Освен колата на Владимир, липсват номера и на друг автомобил с украинска регистрация.

“Идвайки на работа онзи ден забелязахме, че са изкъртени номерата и на двете коли”, разказва Мария Лазарова. 

Мария и екипът ѝ, които работят в близост, се обаждат на 112. Преглеждат и охранителните камери.  Според Никола Колев престъплението е извършено от професионалисти. 

Владимир получава помощ и в подаването на сигнала в полицията, от където го насочват към КАТ

“Успяхме да вземем временни номера в КАТ, но успяхме благодарение на Никола, който беше с мен през цялото време, никой в КАТ не знаеше какво да прави в тази ситуация, тъй като не се случва често издаването на номера на автомобили с чужди регистрации”, обясни Владимир, който може да използва временния номер само за месец. “Единствената опция е да отида до Украйна и да си извадя постоянен номер , но сега това е невъзможно”, допълни той. 

По данни на столичната дирекция на МВР от началото на годината има само два сигнала за откраднати регистрационни номера на украински автомобили. 

Владимир и Мария търсят съдействие и от украинското посолство в София. 

А докато се вземат мерки те се молят войната да свърши, за да могат да се приберат при семейството си. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Далаверка ...
    Българският Ъндърграунд ще продават на руснаците крадените номера, за да могат по-лесно да напускат Украйна ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари