Кой е мъжът, обявил Кавала за българска територия?

0
В момента 35-годишният мъж е настанен в психиатрично отделение в Благоевград, а състоянието му тепърва предстои да се изясни
В момента 35-годишният мъж е настанен в психиатрично отделение в Благоевград, а състоянието му тепърва предстои да се изясни Снимка: БНТ

В момента 35-годишният мъж е настанен в психиатрично отделение в Благоевград, а състоянието му тепърва предстои да се изясни

35-годишен мъж от Банско е българинът, който в петък свали гръцкия флаг от пристанището в град Кавала и издигна на негово място българския с викове „Тук е България“, предава БНТ.

За кратко мъжът е бил арестуван и привлечен като обвиняем за обида на националните символи, след което е освободен със забрана да напуска страната.

Той обаче не е спазил наложената му мярка и е влязъл в България, преминавайки преди това през полицейска блокада в района на град Драма.

Около 22.00 часа в петък Георги Асев влиза в България през граничен пункт “Илинден-Ексохи” с автомобил без номера. Спира за кратко на бариерата, след което потегля и я чупи. Това казаха от пресцентъра на гранична полиция. Мъжът е спрян и задържан от българските гранични власти за 24 часа в полицията в Гоце Делчев. Направен му е тест за алкохол и наркотици, който е отрицателен.

В момента 35-годишният мъж е настанен в психиатрично отделение в Благоевград, а състоянието му тепърва предстои да се изясни.

Георги Асев е от Банско, но през последните години живее тук в Добринище. Работи като таксиметров шофьор. Негови съседи разказаха, че е тих човек, който досега не се е забърквал в неприятности. Познат е със своите патриотични възгледи.

На 2 август той организира протест на входа на Банско срещу нередностите и неправдите в страната и в света, по време на който блокира пътя за 3 минути.

Българското посолство в Атина остро осъди действията на Георги Асев в Кавала, определяйки ги като “абсолютно неприемливи и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция”.

Очаква се Гърция да поиска екстрадиране на българина, който е с обвинения от тамошните власти освен за свалянето на националния флаг и за опасно шофиране, така и за унищожаване на обществено имущество. Мъжът има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До долния:
    „Изкукалият“ най-вероятно е фен на путката на майка ти, като чета какъв уникален простак е изсрала...
  • -7
    1
    Изкукалия е
    Фен не ФК "Леефски" и от партийката "вгъZZраждани"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари