Кой е Анастас Герджиков - най-вероятният кандидат на ГЕРБ за президент?

0
Герджиков е заемал е длъжностите заместник министър на образованието и науката в кабинета "Сакскобургготски" (2001-2003)
Герджиков е заемал е длъжностите заместник министър на образованието и науката в кабинета "Сакскобургготски" (2001-2003) Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще подкрепи ректора на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември

Това се твърди неофициално.

Според информацията ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет като независим, като целта е освен ГЕРБ зад кандидатурата му да застанат и други партии.

Проф. Анастас Герджиков е втори мандат ректор на СУ. В третото правителство "Борисов " Герджиков бе сред двигателите на реформата във висшето образование заедно с тогавашния екип на МОН, пише Actualno.com

Преди това Герджиков е заемал е длъжностите заместник министър на образованието и науката в кабинета "Сакскобургготски" (2001-2003), бил е и управител на Фонд „Научни изследвания” (2008-2009)

Герджиков е роден на 28 февруари 1963 г. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури през 1982 г. През 1984-1985 г. следва класическа филология в Софийския университет. През следващата година продължава в Хумболтовия университет в Берлин. От 2008 г. е професор.

Около преизбирането на Герджиков през есента на 2019 г. се заформи скандал заради граждански договор на майка му (проф. Мария Герджикова) със СУ, в резултат на което тя възстанови на университета хонорара си от 9000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари