Кой държи кмета за шлифера?

2
Никифоров заподозря, че явно кметът не се притеснява от изхода на изборите тази есен.
Никифоров заподозря, че явно кметът не се притеснява от изхода на изборите тази есен. Видео: КИС 13

Русе / Не е ясна и открита процедурата за избор на организатор на традициаонния русенски панаир, смятат от гражданска организация. Според тях, изборът е предрешен, тъй като няма конкуренция.

Освен това от гражданската организация не виждат и как ще се проведе тарлата при положение че на кея няма достатъчно място.

Председателят на "Бъдеще за Русе" Бойко Никифоров и членът на гражданското движение Мариян Димитров, който е и общински лидер на ПП "Българската левица", обвиниха днес кмета на Русе Пламен Стоилов, че фаворизира определени представители на бизнеса в избора за организатор на пролетния панаир в града, по-известен като "тарла" или "търла".

"Знаем, че освен дружеството на хотелиерите и ресторантьорите в Русе има и едно гражданско движение "Граждански съвет", което е подало заявление, че иска да участва в тарлата. Имаме информация, че кметът им е казал да си търсят частен терен, т.е. кметът не желае да пусне на общински терен няколко фирми да се конкурират и да вземат пари оттам", заяви Никифоров.

Според него "целта е парите да отиват при правилния човек, който е близък до управниците в Русе". "Кметът го прави най-вероятно, защото някой го държи за шлифера. Кой държи кмета за шлифера? - Това е въпросът", запита в тази връзка председателят на "Бъдеще за Русе".

Никифоров заподозря, че щом прави това явно кметът не се притеснява от изхода на изборите тази есен.

Според Мариян Димитров схемата с организирането на тарлата ограбва общността за сметка на определени фирми, които после да подпомогнат преизбирането му.

Русе, особено за тарлата, от дълги години се реализа една схема на ограбване на русенската общност, чрез насочване на пари в подходящи фирми, които да финансират после предизборната кампания на една партия - в случая ГЕРБ. Русенското общество отказва да заплати тази сметка. Кметът казва, че подпомага много дребния бизнес. Подпомага се само бизнеса на определени хора, които финансират ГЕРБ. Тези терени общински ли са, обществени ли са, или са на кмета и той ги раздава на приятелите си", заяви Димитров, като се усъмни, че на планираното място за традиционния пролетен панаир /крайбрежния кей/ ще могат да се докарат и съберат съответните атракциони.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари