Кои часове от денонощието са най-рискови за инфаркт, инсулт и хипертония

0
Факт е, че за да се избегнат съдови инциденти (инфаркт и инсулт) при високо кръвно, както и пристъпите на хронични заболявания, е важно да се следват препоръките на лекуващия лекар
Факт е, че за да се избегнат съдови инциденти (инфаркт и инсулт) при високо кръвно, както и пристъпите на хронични заболявания, е важно да се следват препоръките на лекуващия лекар

При някои сериозни заболявания има част от денонощието, в която трябва да са особено внимателни

Факт е, че за да се избегнат съдови инциденти (инфаркт и инсулт) при високо кръвно, както и пристъпите на хронични заболявания, е важно да се следват препоръките на лекуващия лекар, пише Actualno.com

Но също така пациентите е добре да са запознати и с факта, че при някои сериозни заболявания има част от денонощието, в която трябва да са особено внимателни.

Кардиологът д-р Светлана Мартинова от Федералния изследователски и клиничен център на Федералната медико-биологична агенция на Русия, споделя кои са най-рисковите периоди за пациентите с различни заболявания.

Инфаркт

С най-висок риск е периодът между 6 и 9 часа сутринта, тъй като по това време кръвното налягане и вискозитета на кръвта се повишават.

Инсулт

Този съдов инцидент, който се провокира от забавения кръвоток и високите кръвни липиди, се случва най-често между 4 и 6 сутринта.

Диабет

Най-опасният период за диабетиците е времето от 1 до 3 часа през нощта. През този период от денонощието нивото на захарта в кръвта намалява.

Хипертония

Хипертонията е опасна веднага след събуждане. Най-често пристъпите се регистрират между 6 и 10 часа сутринта – тогава се достига най-високото ниво на кръвното налягане за деня.

Артрит

Това възпалително заболяване на ставите, както и високото кръвно налягане, се влошава след събуждане. Това се дължи на факта, че артритът допринася за подуването на периартикуларните тъкани по време на нощен сън.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари