Когато непознат ти завещае 125 милиона долара!

0
Бешин е основател на неправителствена организация
Бешин е основател на неправителствена организация

Една сутрин Браян Бешин сяда на компютъра, за да провери пощата си, когато кратък имейл обръща вниманието му.

"Един бизнесмен почина. Мисля, че би искал да разговаряме." - гласял имейла.

Бешин е основател на неправителствена организация, наречена "ЛайтХаус за незрящи и слабо виждащи", така че получава много писма, свързани с благотворителност и дарения. Но това писмо било различно. То било изпратено от група адвокати, занимаващи се с бизнесмена Доналд Съркин от Сиатъл, който наскоро починал, пише framar.bg

Бешин и една от директорките, Дженифър Сакс, проверили в базата данни за дарения и не намерили запис. Съркин никога не е правил дарения за "ЛайтХаус", нито някога е използвал техните услуги.

И въпреки това, Съркин оставя почти цялото си завещание на организацията. Без каквато и да е причина или обяснение. В крайна сметка, завещанието се равнявало на 125 милиона долара - 15 пъти повече от обичайния бюджет на организацията. Бешин вярва, че това е най-големият подарък, даван някога на организация за незрящи хора.

"Усещах, че това е моментът, в който всичко ще се промени" - разказва Бешин.

Самият Бешин е незрящ още от тийнейджърските си години и за много дълъг период от време не е признавал дори пред себе си, че не е способен да вижда добре. Той разказва, че никога не използва думата "незрящ" за себе си, а винаги е търсил епитети, с които да я замени. В крайна сметка, той казва, че най-важното е да бъдем честни пред себе си. Така ще можем да помогнем както на нас самите, така и на останалите като нас.

Чрез получения подарък от неизвестен за него човек, Бешин ще продължи да помага на нуждаещите се, а усмивката ще продължи да грее на лицето му.

Така, както грее винаги.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари