Код жълто в 8 области заради дъжд

0
В резултат на валежите се очаква да започне повишение на нивата на реките в Дунавския басейн
В резултат на валежите се очаква да започне повишение на нивата на реките в Дунавския басейн

По данни и прогнози на НИМХ се очакват значителни валежи. В осем области на страната е обявен код жълто - Габрово, Бургас, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик.

Сумарните количества, които се очакват за тези райони са между 20 и 35 л/кв. м. В Бургаска област след обяд в петък и през нощта срещу събота ще има валежи със сумарни количества до 30 л/кв.м. На 27 септември валежите в областта ще продължат.

В резултат на валежите се очаква да започне повишение на нивата на реките в Дунавския басейн – реките Искър, Осъм и Янтра; както и на реките Марица и Струма.

Вечерта в петък и в събота по-съществени повишения на водните нива ще настъпят при най-южните черноморски реки – Средецка, Маринка, Отманли, Ропотамо, Факийска, Дяволска, Караагач, Лисово дере, Велека, Силистар и Резовска.

Повишения на нивата се очакват и по долното течение на реките Тунджа, Бяла, Крумовица и родопските притоци на Арда. В резултат на действието на нарушители на естествения режим на реките, на места са възможни локални, краткотрайни разливи.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари