КНСБ: Няма да се замразява минималната заплата

0
Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не увеличава минималната заплата, заяви Пламен Димитров
Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не увеличава минималната заплата, заяви Пламен Димитров Видео: NOVA

В петък Петков и Василев ще бъдат в Раднево, за да обсъдят притесненията на миньорите по Плана за възстановяване

"Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не увеличава минималната заплата. В края на мандата минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка". Това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Той увери, че Василев е съгласен, че в "Автомагистрали - Черно море" няма нужда от още проверки. "Те имат да получават 28 млн. лева за АМ "Тракия" миналото лято. Оттогава насам имаше многократни протести, искат си заплатите, не са получавали за февруари и март. Ако нямат заплати и за Великден, иначе ще има още негативизъм. Не искат 50% от сумата, а цялата, няма никакви аванси. Проверявано е дружеството, нарушения няма", подчерта той. И съобщи, че в петък премиерът и вицепремиерът Василев ще бъдат в Раднево, за да обсъдят притесненията на миньорите по Плана за възстановяване и датите на закриване на въглищните мини.

По думите му са извършени общо три проверки и хората недоумяват защо е нужна нова. "Протестите ще продължат докато хората си получат парите. Хората си искат заплатите. Служителите са категорични, че не искат да се слагат в един кюп и искат да бъдат извадени извън скоба", обясни президентът на КНСБ.

Според него е имало среща с финансовия министър, на която са обсъдени и проблемите на градския транспорт, който в средата на годината може да спре, ако не се финансира. "Енергийната част на Плана за възстановяване ни притеснява", сподели Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари