КНСБ иска спешни мерки за предотвратяване на последващи икономически и хуманитарни кризи

0
Спешно да се изготви план за трайно връщане в България на българската диаспора в Украйна, настояват още от синдиката
Спешно да се изготви план за трайно връщане в България на българската диаспора в Украйна, настояват още от синдиката

КНСБ осъжда всички действия, които вече доведоха до цивилни жертви, прогониха хиляди от домовете им, породиха ужас и страх сред милиони европейци, допълват от синдиката в позицията си

КНСБ призовава за спешни мерки за предотвратяване на последващи кризи в икономически и в хуманитарен план. В своя позиция от синдиката, изпратена до медиите, посочват, че "устоите на мира в Европа са подкопани, след като Русия започна военна операция на територията на цяла Украйна", предаде БТА. 

КНСБ осъжда всички действия, които вече доведоха до цивилни жертви, прогониха хиляди от домовете им, породиха ужас и страх сред милиони европейци, допълват от синдиката в позицията си.

Според КНСБ е необходимо да се предприемат комплексни мерки за гарантиране на енергийните доставки за страната, като се подготвят аварийни планове за работа на енергийните дружества в България; да се осигури производството на електрическа енергия от местни енергоизточници; правителството да предложи ЕК временно да намали или замрази цените на въглеродните емисии. Необходима е и преоценка на Европейския енергиен пазар в светлината на острите регионални конфликти. Колективните действия на ЕС трябва да включват мерки за премахване на ограниченията за доставки по двустранни договори за доставки на приоритетни потребители, както и плащането за емисии на въглероден двуокис, се добавя в позицията на КНСБ.

Спешно да се изготви план за трайно връщане в България на българската диаспора в Украйна, настояват още от синдиката. От КНСБ призовават за отговорност, разум и търсене на път за мирни преговори, тъй като са най-важни животът и безопасността на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари