КНСБ иска да отпадне тавана на пенсиите

1
В момента максималната пенсия е 1500 лева
В момента максималната пенсия е 1500 лева Снимка: Dunavmost

В момента максималната пенсия е 1500 лева 

Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази година или най-късно от 1 януари догодина – за това ще настоява КНСБ пред междуведомствената работна група, която обсъжда вариантите за планираното от управляващите увеличение на пенсиите.

В момента максималната пенсия е 1500 лева и около 34 000 души са засегнати от това ограничение.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че синдикатът иска предстоящото увеличение на пенсиите от 1 юли да бъде диференцирано според техния размер:

"Някой може да твърди, че е несправедливо, но само по този начин можем да интегрираме тези прословути 60 лева безболезнено в общият размер на пенсията, без някой да остане с по-малък общ доход, отколкотко получава сега преди първи юли. И това трябва да стане ясно на политиците, че най-накрая тази вакханалия с даването пари на калпак трябва да спре, трябва да се върнем към основният принцип на пенсионната система: принос-права, за да възстановим доверието на младите", коментира Пламен Димитров.

Социалният министър Георги Гьоков обяви през седмицата, че се обсъждат над десет варианта за увеличение, като той предлага то да е с 10 процента от 1 юли, да има ново повишение от 1 октомври и да продължи изплащането на добавка от 60 лева заради инфлацията. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мунчо
    Пламене, за да спре"вакханалията", пенсиите на първо място трябва да станат прилични. Няма да ти обяснявам какво значи това, ти по-добре и от мен знаеш. Не ти отива като шеф на синдикат да ревеш за доходите на пенсионерите с най-високи пенсии за сметка на останалите. Ама пък ти си бизнесмен и така разбираш справедливостта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари