КНСБ: 1000 евро средна работна заплата през 2022 година е постижимо!

0
Създаването на Европейски социален стълб за социални права ще се отрази положително на доходите в България
Създаването на Европейски социален стълб за социални права ще се отрази положително на доходите в България

Създаването на Европейски социален стълб за социални права ще се отрази положително на доходите в България, както и на качеството на образованието и на работните места, а също и на условията на труд и социалната закрила, предава БНР.

Така президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира насроченото за петък  подписване на прокламация за създаването на такъв стълб от ръководителите на страните членки:

"Ние си представяме, че стълбът ще бъде силен катализатор за догонване, особено що се касае до по-изостаналите държави членки, каквато е България."

Очакванията от инициативата са в страните-членки да се въведат минимални стандарти за заплати, гарантиран доход и трудови права. Според Димитров за България е постижимо след 5 години средната заплата да е 1000 евро:

"Хиляда евро средна работна заплата в 2022 година е постижима величина. Това значи поне по 4 процентни пункта растеж на брутния продукт, всяка година ръст на производителността, пак не е неизпълнимо за пет години. И ръст на заплатите, който е най-високият ръст всъщност, от 35-те процентни пункта, които имаме в момента, до 60. Това според мен е постижимо, това трябва да бъде сложено на масата, да бъде поставено като цели."

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари