Кметският наместник на село Голям Дервент: Всеки ден минават групи мигранти от по 20 - 30 души

0
Този трагичен инцидент е показател за това, че мигрантския натиск е много голям, каза Иван Франсъзов
Този трагичен инцидент е показател за това, че мигрантския натиск е много голям, каза Иван Франсъзов Видео: NOVA

В близост до селото се намира и пункт за видеонаблюдение

Всеки ден през село Голям Дервент преминават мигранти на групи от по 20 - 30 души. Те са предимно млади хора с деца от Афганистан и Сирия. Това каза кметския наместник на село Голям Дервент Иван Франсъзов, предава NOVA.

Този трагичен инцидент е показател за това, че мигрантския натиск е много голям”, каза Франсъзов.

Той отрече хората от селото да са имали контакт с мигрантите. “Не сме имали много контакт с тях, защото в случаите когато преминават, биват задържани щом преминат оградата. В други случаи са задържани извън населеното място”, обясни кметът. Той допълни, че най-често мигрантите се разделят на по-малки групи, за да преминават по-лесно и незабелязано.

По информация на кметския наместник загиналият граничен полицай е 30-годишен от Елхово.

В близост до селото се намира и пункт за видеонаблюдение.

А преди два месеца на територията на Ямбол бе разбита група за трафик на мигранти. Тогава прокурори от Бургас и Сливен заявиха, че новата схема, по която действат трафикантите е да карат мигрантите в по-стари автомобили, които биха били по-трудно забелязани. Групата е действала чрез обаждане от Турция за прехвърлянето на хората у нас. Те се срещат с трафикантите на определен пункт, а оттам са карани към вътрешността на страната, откъдето пък са извеждани извън България от друга група трафиканти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари