Кметове отнесоха актове заради опасни язовири

0
Нередности по отношение на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръжения в Разградска област
Нередности по отношение на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръжения в Разградска област

Нередности по отношение на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръжения в Разградска област установи комисия, назначена със заповед на областния управител Гюнай Хюсмен.

С неизправни корони са язовирите "Владимировци", "Исперих", "Юпер" и "Бисерци", обрасли с дървесна и храстовидна растителност са язовирите "Кара Михал", "Китанчево", "Подайва" и "Каменово", неизправни са изпускателите на язовирите "Китанчево", "Бисерци" и "Юпер".

Неизправни са преливниците на язовирите "Владимировци" и "Богданци". На язовир "Звънарци" са неизправни бързотокът и енергоносителят. При общинските водоеми неспазени са предписания, издадени на общините Исперих и Самуил. На кметовете са съставени актове. 

Комисията е проверила и реките в Разградско. С намалена проводимост е река Топчийска в регулацията на село Топчии, а в участък в регулацията и извън регулацията на с. Побит камък са натрупани наноси и при обилни валежи се наводняват крайните жилищни постройки на селото. Извън границите на урбанизираната територия с намалена проводимост в отделни участъци са реките Крапинец, Топчийска и Съзлъка. Речните легла са обрасли с дървесна и храстовидна растителност, а в отделни участъци на реките Съзлъка и Топчийска има натрупани наноси. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари