Кметът на Мездра: Надявам се този воден ад да отмине

1
Иван Аспарухов изказа опасения, че ще повторят наводненията от 2005 - 2006 година
Иван Аспарухов изказа опасения, че ще повторят наводненията от 2005 - 2006 година

Иван Аспарухов изказа опасения, че ще повторят наводненията от 2005 - 2006 година

Уважаеми жители на Община Мездра, в 20:00ч.обявих частично бедствено положение за с. Люти дол, с. Ребърково , с. Крапец, с. Боденец - засега, обяви кметът Иван Аспарухов във Фейсбук. Това се случва за втори път в последните 10 дни.

"Днес регулярно бяха източени до 10% от обемите на ВЕЦ - те по поречието на р. Искър. Дано не се наложи залпово изпускане на яз. Искър - силно се надявам. Иначе ще се повторят наводненията от 2005, 2006 г. Засега нивото се следи постоянно и имаме информация по цялото поречие. Сега ни е нужен разум, информираност и съпричастност. Ще се справим и този път. Дано сега и държавното ръководство отговори адекватно. Утре отново сме в оранжева зона", съобщава кметът на Мездра.

Бъдете в готовност за това изпитание, призова Аспарухов, като се надява "този воден ад да отмине". При нужда ни търсете и си помагайте, апелира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари