Кметът на Мадара напусна ИТН

0
От нас се иска само да ръкопляскаме, заяви Неделчо Неделчев
От нас се иска само да ръкопляскаме, заяви Неделчо Неделчев

От нас се иска само да ръкопляскаме, заяви Неделчо Неделчев

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев обяви, че напуска партията на Слави Трифонов "Има такъв народ“ заради "обидното отношение на ръководството към редовите членове и опитите на формацията да заобиколи Изборния закон, въпреки гръмко прокламираните принципи за прозрачност и законност".

Основното му обвинение към ИТН обаче е, че партията на шоумена е "изменила на твърдо заявените си позиции, че няма да работи със статуквото и с хора от статуквото", съобщиха БНР и сайта Radian.bg.

Според него понятието статукво е разтегливо понятие и въпреки първоначалните намерения, в ИТН имало хора от статуквото от ГЕРБ, ДПС и БСП. Той недоумява и защо НДСВ, която участва в два кабинета заедно с ДПС, се смята за приемлива от ръководството на ИТН.

"За мен Николай Василев е твърдо човек от статуквото, той е работил в две правителства с ДПС, той е отговорен за изграждането на държавната администрация, която по негово време се увеличава два пъти. А ние го предлагаме за премиер. И никой не ни обяснява защо", коментира Неделчев.

Неделчев обвинява ръководството на ИТН и в това, че не зачита собствените си членове и гледа на тях като на публика, която трябва само да ръкопляска, но няма право на глас и на мнение.

Кметът на Мадара беше шести в депутатската листа на ИТН и единствен от всички кандидати направи преференциална кампания в последните дни преди вота, но имаше неприятности заради това още преди изборите.

"Ръководството на ИТН даде да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин партията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот", заяви Неделчев и допълни, че никъде в България кандидатите на партията не са правили кампания за използване на преференциите. 

Капката преляла на пресконференцията на зам. председателя Тошко Йорданов, която окончателно затвърдила решението му да напусне. Неделчев, както и други в ИТН, не са подозирали за излъчвания кабинет.

"И ние, като всички останали, гледахме изявлението на Слави Трифонов по телевизията, за да разберем какво прави собствената ни партия“, заяви Неделчо Неделчев.

Отвратен е и от това, че от думите на Тошко Йорданов е станало ясно, че в ИТН има два вида хора – политическо ръководство и експертен екип. "А членовете на партията явно са някакво стадо, което трябва сляпо да вярва в политическото ръководство и в експертите, и да им ръкопляска. А, и да си плаща членския внос", посочи Неделчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари