Кметът на Киев Виталий Кличко: Няма нито един превзет областен град

0
Внимавайте за провокатори и за хора, които маркират цели, обърна се Кличко към сънародниците си
Внимавайте за провокатори и за хора, които маркират цели, обърна се Кличко към сънародниците си Снимка: Кадър от bTV

"Нощта мина спокойно, агресорът иска да пробие от запад, от страната на Житомир. Има унищожени десантни групи. Ситуацията е под контрол. За съжаление, има 35 ранени, от тях 2 деца. Движението в Киев е затруднено, градският транспорт не работи. Хората могат да използват метрото и като бомбоубежище."

Това заяви във видео обръщение в социалните мрежи кметът на Киев Виталий Кличко, предава bTV.

Внимавайте за провокатори и за хора, които маркират цели. Моля ви, пазете се и отидете в укритията. Няма нито един превзет областен град. Да живее Украйна, слава на героите“, добави той.

Според Кличко в момента няма руски войски в Киев, но те се опитват да пробият от различни посоки.

Специалните пратеници на в Украйна Цветана Балабанова и Александр Осиченко съобщиха, че през 2-3 минути в Киев се чуват взривове.

Получихме ново съобщение от местните власти да не излизаме на улицата заради постоянната опасност. Метрото в Киев вече не работи, но метростанциите остават отворени и там продължават да се укриват стотици граждани на Киев“, заяви Цветана Балабанова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари