Домакинствата в Киев са без вода и ток

0
Руски ракети и дронове поразиха 10 области и нанесоха щети на 18 съоръжения от енергийната система
Руски ракети и дронове поразиха 10 области и нанесоха щети на 18 съоръжения от енергийната система Снимка: БТА / АР

Руски ракети и дронове поразиха 10 области и нанесоха щети на 18 съоръжения от енергийната система

Новите руските ракетни удари тази сутрин оставиха без вода 80 процента от жителите на Киев и спряха тока на 350 000 домакинства, написа кметът на града Виталий Кличко в Телеграм, цитиран от Франс прес, предаде БТА.  

"Поради щетите, нанесени на енергийно съоръжение близо до Киев, 80 процента от жителите на столицата остават без водоснабдяване", каза кметът. "350 000 домакинства в Киев са без електричество", допълни Кличко.

Десетки населени места в седем области на Украйна остават без ток след масираните руски удари тази сутрин, написа в Туитър украинският премиер Денис Шмигал.

"Украйна отново беше подложена на масирани руски удари. Техните цели не са военни обекти, а ключова гражданска инфраструктура", каза Шмигал и добави: "Ракети и дронове поразиха 10 области, нанесоха щети на 18 съоръжения, свързани основно с енергийната (система)".

Отломки на руска ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, са паднали днес в граничещо с Украйна молдовско село, съобщиха властите в Кишинев и допълниха, че са нанесени материални щети, но засега няма данни за жертви и ранени. 

"Ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, е паднала в северната част на населеното място Наславча в Република Молдова, близо до границата с Украйна. Засега няма данни за жертви и ранени, но прозорците на няколко жилищни сгради са изпочупени", посочи в комюнике молдовското министерство на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    Голям рев за Усрайна
    Да си бяха спазили Минското споразумение и нямаше да се стигне до тук, но който каквото си надроби това ще си сърба.
  • 0
    12
    Хайл Путлер
    Русия в момента е агресор , окупатор, мародер и терорист който тероризира гражданите на Украйна! Тъжно за промитите проруски мозъци но ФАКТ! И в историята така ще бъде записано. А великата професионална армия се оказа купчина тор в украинските ниви.....
  • 4
    11
    До Пепо
    Пепо, Пепооо, чети малко история. Прочети как този славен български генерал е поллял общите войски на руснаци и румънци. Наробчо е забранен от социализъма, както и факта че Варна е бомбардирана пак от РуZZия
  • 3
    10
    daskal
    Като чета каква неподправена радост извиква тази новина у някои същества, чудя се дали са човеци или нещо друго.
  • -2
    9
    Пепо
    'начи... 8, нека да провери какво общо има Русия и руснаците с "казашката конница". Казашката конница е казашка, не руска. А казаците са същите тези малоумници от днешна южна Украина. Мародери, на които сновната дейност е грабежът на съседните земи. Обект на нападенията им стават всички техни съседи – Жечпосполита, Московия, Османската империя и нейното васално Кримско ханство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари