Кметът на Дебелт подаде оставка, не му давали пари за нищо

0
Кметът бил принуден със собствени средства да купува крушки за осветлението в селото
Кметът бил принуден със собствени средства да купува крушки за осветлението в селото Снимка: Флагман

Общинската избирателна комисия в Средец заседава извънредно

Ангел Ников, кметът на най-голямото село в община СредецДебелт, подаде оставка, съобщи той пред Флагман.бг. Тази сутрин Ников е внесъл уведомление в местния парламент и Общинската избирателна комисия, с което информира, че иска да се оттегли от поста.

Той напуска само година и половина след спечелването на изборите. В края на 2019 година като кандидат на ПП „Възраждане“ Ников победи на балотажа с 491 гласа срещу 389 за тогавашния кмет Иванка Ангелова.

В този момент ОИК заседава извънредно, за да излезе с решение, с което ще прекрати правомощията му. След това се очаква назначаването на временен кмет и дата за провеждане на частични местни избори, която почти сигурно ще съвпадне с парламентарните – 11 юли.

„Животът продължава, не съм се родил кмет. За съжаление приключих бързо тази авантюра. Исках да направя много неща, но бях с вързани ръце. Заради това напускам! Реално не получих подкрепа от община Средец. Нямах средства, за да реша елементарните проблеми в селото. Да не говорим, че сам закупувах крушките в кметството и консумативите за принтера, тъй като нямаше абсолютно нищо. За съжаление кметовете на кметство са с вързани ръце, не могат да направят нищо и зависят от благоволението на Общинския съвет и Общината“обясни пред Флагман.бг Ангел Ников.

Преди година му бе отрязан и бюджета в кметството и се освободи един от дългогодишните служители с мотив за пестене на средства. Намалена бе и заплатата му – бруто 800 лева или чисти около 630 лева – малко над минималното работно възнаграждение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари