Кмет иска забрана на палатките за сватби и кръщенета

0
Предложението е внесено за разглеждане от местните съветници на предстоящото им заседание
Предложението е внесено за разглеждане от местните съветници на предстоящото им заседание

Да бъде наложена тоталната забрана за разпъване на палатки при организирането на сватби, кръщенета и други радостни поводи по улиците, поиска кметът на курортната община Павел баня Станимир Радевски.

Предложението е внесено за разглеждане от местните съветници на предстоящото им заседание, то е във връзка със зачестили обаждания на граждани за неспазване на наредбата за обществения ред.

Според недоволните през последните две седмици имало няколко случая на шумни празненства по различни поводи, най-вече сред ромската общност, където в празничните дни се вихрела чалга на невероятни децибели точно във времето определено според наредбата за почивка.

„Предложението е внесено за обсъждане, предстои първо да се произнесат постоянните комисии, лично аз съм скептично настроен, че ще бъде подкрепено от мнозинството. В крайна сметка до сега съществуваше възможност, с разрешение на администрацията такива палатки да бъдат изграждани. В конкретните случаи за шумната музика лесно може да се провери кой е получил разрешението и да му се търси персонална отговорност…“, коментира председателят на местния парламент Шендоан Халит.

На същото заседание, което ще се проведе на 28 юни ще се обсъжда и предложение от общински съветник за пълна забрана на конски каруци по улиците на градчето.Повод е нещастен случай при който на 12 май самоделна двуколка, карана от 36-годишния Ивайло Елкин прегази и потроши 4 – годишно момченце, играещо си на улица „Братан“. Детето оцеля по чудо, пияният кочияш дори не разбрал за случилото се.

Малко над 3 000 души е населението на Павел баня, заради минералните извори и множеството изградени хотели с басейни тук целогодишно идват хиляди мъже и жени от страната и чужбина. Дори и двете предложения да бъдат приети  от старейшините те най-вероятно ще бъдат обжалвани като дискриминационни, категорични са юристи. Те припомнят, че наскоро ВАС отмени забраната за каруци в Сливен, наредбата бе атакувана от прокуратурата точно като дискриминираща част от населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари