Климатични активисти окупираха ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон

0
Групата „Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни продукти
Групата „Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни продукти Снимка: Instagram

Групата „Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни продукти

Климатични активисти окупираха ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон, съобщи АФП, предаде БТА. Групата „Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни продукти.

Според групата „Бунт за животните“ в окупацията участват 14 души. Те са заели маси, предназначени за клиенти на ресторанта, показвайки фиктивни менюта, в които се посочва екологичната цена на храната.

Сред предлаганите ястия има телешки стек. Това е храна, чието производство оставя много голям въглероден отпечатък и заема огромно пространство за отглеждане на животните, се казва в изявление на групата.

Ресторантът трябваше да затвори, но климатичните активисти отказаха да напуснат мястото. „Това е перфектният пример за неравенството във Великобритания“, каза Лучия Алекзандър, медицинска сестра на 39 години, която участва в протестната акция. „Гордън Рамзи сервира ястия, които струват 155 британски лири, докато повече от два милиона разчитат на хранителни банки в настоящата криза.“

Вместо ресторантите да трупат огромни печалби за сметка на животните, трябва да подкрепяме фермерите и рибарите в прехода към растителна храна, добави Алекзандър.

Говорител на ресторанта разкритикува действията на климатичните активисти. „Всеки има право на мнение и убеждение, но нахлуването в ресторант пречи на работата на персонала и проваля вечерта на клиентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари