Китай идентифицира 120 от загиналите в тежка самолетна катастрофа

1
Обстоятелствата около катастрофата, при която самолетът бързо се снижи от височина над 8000 метра, са изключително необичайни
Обстоятелствата около катастрофата, при която самолетът бързо се снижи от височина над 8000 метра, са изключително необичайни Снимка: Ройтерс

Китайските власти са идентифицирали 120 от общо 132 пътници и екипаж на борда на самолет, който се разби в южната част на страната преди пет дни, предаде ДПА, позовавайки се на авиационната администрация в Пекин.

Началникът на пожарната в региона близо до град Учжоу съобщи, че шестима души от екипажа и 114 пътници са били идентифицирани, предава БТА. Авиационната администрация каза, че издирвателната работа продължава. Тя добави, че при лабораторно изследване на останките от самолета Боинг 737-800 не са били открити следи от експлозиви. Устройството, записващо гласовете от кабината на полета е било открито, но все още продължава издирването на устройството, записващо данните от полета. Устройството, записващо гласовете от кабината е повредено, но в относително добро състояние.

Смята се, че обстоятелствата около катастрофата, при която самолетът бързо се снижи от височина над 8000 метра, са изключително необичайни. Изглежда, че по време на снижаването си самолетът за кратко е успял да коригира курса си, но след това се разбил в горска местност, което е станало причина останките да са разпръснати в широк район. По информация от властите е имало многократни опити за установяване на връзка с екипажа, но без резултат. Сигналът на самолета е изчезнал около три минути след началото на снижаването. На полет ЕмЮ5735 от Кунмин до Гуанчжоу е имало 123 пътници и 9 души екипаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари