Кирил Вътев: По складовете в страната залежава 30% повече зърно от обичайното

1
Земеделец в село Борисово потвърди, че безмитният внос от Украйна се е отразил негативно на реализацията на продукцията
Земеделец в село Борисово потвърди, че безмитният внос от Украйна се е отразил негативно на реализацията на продукцията Видео: Кис 13

Земеделец в село Борисово потвърди, че безмитният внос от Украйна се е отразил негативно на реализацията на продукцията

Около или малко над 6 милиона тона се очаква да бъде тазгодишната реколта от пшеница в страната.

Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на откриване на националната жътвена кампания в сливополското село Борисово, предаде телевизия Кис 13.

По думите му, българската пшеница е с много добро качество, като за миналата година сме изнесли над 4 милиона тона. Министър Вътев каза още, че украинският внос е блокирал част от зърното, като по складовете в страната имало с около 30% повече количества от обичайното.

Земеделски производител от района на Сливо поле също потвърди, че безмитният внос от Украйна, както и високите цени на консумативите им, се е отразил негативно на реализацията на продукцията.

По отношение на износа на украинска продукция към трети страни, министър Вътев каза, че към момента не сме подготвени да съдействаме за това, но се правят усилия в тази посока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Народа
    И 100% ще залежава филмари, ай фалит с тези цени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари