Кирил Вътев: Кабинетът ще изслуша зърнопроизводителите в понеделник

0
На срещата в Министерски съвет земеделците ще получат отговор на всички въпроси, посочи министърът
На срещата в Министерски съвет земеделците ще получат отговор на всички въпроси, посочи министърът Снимка: Снимка: БГНЕС

На срещата в Министерски съвет земеделците ще получат отговор на всички въпроси, посочи министърът

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев каза, че срещата на 22 януари в Министерския съвет с браншови организации в земеделието, ще се състои с цялото внимание, което е необходимо, за да се получат отговори на всички въпроси. Това коментира Вътев по време на участието му в блиц контрола в парламентарната комисия по земеделието, храните и горите.

По-рано министър Вътев каза пред журналисти, че в понеделник, 22 януари, от 16:30 часа в Министерския съвет е насрочена среща на представители на земеделците с премиера академик Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, финансовия министър Асен Василев и земеделския министър по проблеми в сектора, съобщава БТА.

В понеделник проведохме петчасова среща с Българската аграрна камара и с Асоциацията на зърнопроизводителите, припомни Вътев. От земеделското министерство тогава съобщиха, че на нея са обсъдени исканията по Декларацията на Националната асоциация на зърнопроизводителите от 13 януари, в която се подчертават тежката ситуация в сектора и необходимостта от мерки.

"Знае се, че бюджет се прави преди началото на годината. Когато бюджетът е гласуван и поставяш искания, тези искания са малко закъснели, колкото и да са обективни, посочи Вътев пред депутатите от комисията. Има обаче една много обективна причина, която разтърсва в момента цяла Европа и която създава напрежение в редица европейски страни. Първата причина е Зелената сделка, която вдигна разходите на всички земеделски производители и понижи добивите им, което ги прави неконкурентни на пазара, посочи той. В цяла Европа има много сериозно напрежение и то най-вече заради появилата се информация, че се готви либерализация на търговията на Украйна с всички стоки на територията на целия ЕС", каза още Вътев. В понеделник ще получите отговори на всичките въпроси, каза министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари