Кирил Петков: Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива

0
Европейският съвет ще приеме пакет от санкции срещу Русия и Беларус, заяви премиерът
Европейският съвет ще приеме пакет от санкции срещу Русия и Беларус, заяви премиерът Снимка: МС

Европейският съвет ще приеме пакет от санкции срещу Русия и Беларус

Ситуацията е напълно променена и много драматична. Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива, заяви премиерът Кирил Петков, който участва в специалното заседание на Европейския съвет, посветено на военната агресия на Русия в Украйна, предаде БГНЕС. 

Държавните и правителствени ръководители обсъдиха начините за подпомагане на украинския народ и мерките срещу Москва. Европейският съвет ще приеме пакет от санкции срещу Русия и Беларус в отговор на нарушаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Съюзът е единен в своя отговор и е планирал мерки за подпомагане на държавите членки, които биха пострадали при евентуални контрасанкции от руска страна.

Енергийната сигурност на България е във фокуса на нашето правителство и се радваме, че останалите лидери проявяват разбиране, въпреки дългогодишното пренебрегване на енергийната сигурност от страна на предишни български правителства”, каза Кирил Петков.

Всички държави членки на ЕС, които са в близост до зоната на конфликта, се подготвят да приемат евентуално украински граждани, които желаят временно да напуснат страната.

„Не можем дори да си представим какво е на семействата, които напускат домовете си, в търсене на спасение, но можем да им подадем ръка и да им осигурим подслон и сигурност. България ще изпълни своя дълг особено към българското малцинство в Украйна“, подчерта още министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    darkaveng
    А обстрела и убийствата в Донецк и Луганск? Викаш, щом е от фащ, значи може! Де гиди мискини ниедни!
  • 4
    1
    Аман от гъзолизци!
    Киро, господарите ти се оказаха страхливци, а? Обещаха подкрепа на Украйна, дадоха ѝ криле, успяха да разпалят война, ама като излезе руската мечка от бърлогата си обърнаха задниците в другата посока! То да не е като да *ваксинират* с изнудване, лъжи и принуда собствените си народи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари