Кирил Петков: Цялата криза, че държавата фалира, беше фалшива новина

3
Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати, коментира Петков
Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати, коментира Петков Видео: NOVA

Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати, коментира Петков

БНБ каза ясно, че фискалният ни баланс в момента е на едно от най-високите си нива за последните 30 години, предава NOVA. Цялата тази криза, че държавата фалира и че курсът лев-евро е под риск, беше наистина една фалшива новина. Това коментира Кирил Петков от „Продължаваме Промяната - Демократична България”.

„Ако сравним януари 2022 г. и този януари, ще видим, че би трябвало да има близо 400 млн. по-високо събиране на ДДС, отколкото в момента е събрано. Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати”, е неговият коментар.

Петков се похвали, че те знаят как да съберат ДДС и как всички фирми да имат равно начало пред НАП. „След няколко седмици ще направим редовно правителство и този проблем няма да съществува. Няма да се налага да затягаме коланите”, посочи той.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” обясни, че предпочита данъците да не бъдат повишавани. „Просто НАП да си върши работата, това е съвсем възможно, доказали сме го. И преди миналите избори имаше пресконференция със страшната зима и завършихме на -2,9% дефицит”, допълни Петков.

Той увери, че от „Продължаваме Промяната” са влезли в политиката, не за да се карат и да спорят, а да вдигнат стандарта на живот в България. „В нашата програма сме се фокусирали обратно върху позитивното”, подчерта Петков.

Основна тема, по думите му, е и Шенген. „Не само защото трябва да пътуваме по-лесно без паспорти, но и малките и средни фирми могат да се конкурират по-добре в Европа”, каза още той.

Според Петков предстоящите избори са „малко по-различни”. „Със сигурност ще бъдем първи. И със сигурност ще има правителство. Ще предложим правителство с позитивна политика. Искам да видя коя партия не би се съгласила да подкрепи такава програма”, допълни съпредседателят на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Иванов
    Това, което се случва в момента с цените е производно до някъде на медиите. Всички коментират надценки, но избират да интервюират хора, които казват, че им е трудно да си купят примерно кило домати, но ги копнеят. Всъщност всеки Българин отдавна си е поставил таван на цените, чиито превишаване би нарушил при само извънредно обстоятелства. Аз също имам свои ценови таван. Изхождам от принципа, че цената на една стока е това, което се плаща за нея, а не това, което се иска. И ако сега има хора, които купуват на високи цени, те работят срещу устоите на капиталистическия търговски принцип - за търсенето и предлагането. Много коментират колко ще е по-скъп Великден? Аз дори бих казал, че за мен ще по-ефтин. Миналата година купих 60 яйца, а сега ще купя 15. Купих и 6 козунака, а сега ще купя 2. Мислите ли, че ще мBGQBHи е по-скъпо от миналата година?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари