Кирил Петков: Предлагаме прекратяване на концесията на пристанище "Росенец"

2
Вярваме, че контролът на това пристанище е ключов за българската държава
Вярваме, че контролът на това пристанище е ключов за българската държава

Вярваме, че контролът на това пристанище е ключов за българската държава

Внасяме предложение за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец". Това съобщи в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Внасяме предложение за вкарване обратно на контрола на българската държава в пристанище "Росенец". Нашето предложение ще прекрати концесията на пристанище "Росенец", която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без мотиви. Вярваме, че контролът на това пристанище е ключов за българската държава и по принцип всички ключови инфраструктура трябва да бъдат в контрола на България, особено тези по границата", заяви той.

„Тази стъпка е и в съответствие с регламента на ЕС във връзка със санкциите срещу войната. „Така заявяваме ясно, че Шенген е наша национална цел. Че няма да се предават ключови обекти без мотиви и да се удължават концесии без неясни цели”, каза още Петков.

„От години говорим, че държавата трябва да си възстанови контрола над това пристанище. В момент, в който Русия обяви България за вражеска страна заради войната, която води в Украйна – предприемаме действия, за да ограничим възможностите Москва да използва българска инфраструктура с финансова цел”, заяви от своя страна генерал Атанас Атанасов от „Демократична България”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    ...
    няма никакво значение колко "ключови" инфраструктури са под контрола на България, когато самата България е изцяло цялата под контрола на сащ.
  • 2
    6
    и киро пак излъга
    служебният кабинет нищо не е удължавал, концесията е дадена от боко за срок от 35 години, остават 24! ама няма да е киро, ако не излъже!
  • 5
    5
    ще ви повярвам
    ако преразгледате всички концесии! а този е май за малко пушек в очите, щото не вярвам да развалите достлука с дпс
  • 8
    4
    Бай Чеп
    Нещо смислено да се чуе за Кирчо Ментака и дружките му! Ама освен Росенец има и Дънди, Марици, американски бази без пари - тях кога? А дано, ама надали!
  • -11
    3
    daskal
    Хайде, пак плюйте по Кирчо! Единственият, който има топки да се изправи срещу Мафията. Да видим какво ще се случи с предложението.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари