Кирил Петков отхвърли офертата на Борисов, предпочита правителство на малцинството

1
Вярвам, че ще имаме много по-голямо превъзходство пред ГЕРБ, заяви съпредседателят на ПП
Вярвам, че ще имаме много по-голямо превъзходство пред ГЕРБ, заяви съпредседателят на ПП Снимка: Фейсбук

Вярвам, че ще имаме много по-голямо превъзходство пред ГЕРБ, заяви съпредседателят на ПП

"Ние имаме много добре разработена система в съдебната реформа, в която ключовата дума е контрола на институциите върху главния прокурор и това ще бъде прието в следващия парламент. Нужно е обаче конституционно мнозинство, защото това като промяна трябва да мине през Конституцията."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за Euronews.

"Последните две години сме свидетели на огромна корупция в България. Над 5 милиарда са отишли при Путин през дерогацията на руския петрол Уран от "Нефтохим Бургас" при правителството на Кирил Петков. Много хора забогатяха от корупционни сделки последните две години", добави Борисов.

"На Джемкорп им беше предоставен без никакъв търг целия контрол върху енергетиката в България. Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията. Не знам дали може да бъде сформирана коалиция с Продължаваме промяната, но знам, че ако бъде сформирана, много бързо България ще излезе от политическата криза и ще бъдат направени много правилни и добри неща за България", уверен е той.

В студиото на Euronews гостува и бившият премиер и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Това, което виждам на петите избори е нещо много различно, а именно единство, което започна да се формира около идеята за проевропейска, силна България по начин, който не се е случвал на предишните четири избори. Вярвам, че по време на тези избори ще имаме голяма победа. Този път се обединихме с всички сили и вярвам, че ще имаме много по-голямо превъзходство пред ГЕРБ. Превъзходство, което ще ни позволи да съставим сравнително силно правителство на малцинството", заяви той.

"Защо другите партии биха подкрепили такова правителство на малцинството? Има някои фактори, които биха им повлияли. От едната страна е войната; от друга страна имаме следното- и Европа и САЩ насочиха вниманието си към бившия премиер Бойко Борисов. Това е безпрецедентно. Неговият финансов министър, заемал този пост в продължение на 8 години е в списъка „Магнитски”, припомни Петков.

"Повечето партии осъзнават, че идва реална промяна. Един от начините, хората да участват в промяната е да гласуват за политическа партия като нашата", каза Петков.

"Не сме готови да работим съвместно с Бойко Борисов в коалиционно правителство. Ние сме готови да покажем една позитивна програма, която има много общи политики не само с Бойко Борисов, но с всички партии в парламента, където се гласуват промените.

Готови сме да кажем, слушайте хора, не сме готови да направим компромис с ценностите си, както и да започнем да работим с вас, защото не сме забравили вашето минало. Но за да бъдат постигнати тези конкретни цели, гласувайте с нас, всички. И се надяваме, че ще получим над 121 от тези гласове.", заяви съпредседателят на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    2
    Офффф
    Хвани Кирчо, удари Кокорчо, па ги наври на Хоботчо в задника! Педераззз до педераза, мила моя майно, льо! P.S.: А банкянския толуп защо не гние в затвора отдавна и доживот?!!
  • -12
    1
    Анонимен
    Избирателите на ПП - ДБ не искат коалиция с ГЕРБ, а търсене на отговорност от ГЕРБ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари