Кирил Петков не трябва да улеснява слугите на своя страхлив предшественик на поста

0
“Киро канадеца”, както от безсилие се опитват да дискредитират следовниците на “Боко тиквата”, може да промени рязко образа на българския министър-председател спрямо една мутра и вече го направи достатъчно категорично
“Киро канадеца”, както от безсилие се опитват да дискредитират следовниците на “Боко тиквата”, може да промени рязко образа на българския министър-председател спрямо една мутра и вече го направи достатъчно категорично Снимка: Фейсбук

Предупредих два пъти, че премиерът Кирил Петков греши като се закле да ходи пеш и че това ще се възприеме като обещание , което не може да изпълни. Няма как

Ето че започват да го цакат – само това чакат. Засекли го с автомобили на НСО да пристига за интервюто в БТВ, пише Иво Инджев в своя БЛОГ.

Няма да задълбавам по въпроса, който изглежда много дребна(в). Но е пример за това, как не трябва да се дават неизпълними обещания. Валидно е за много по-важни теми, но и тази си я бива. Защото е грешно да създаваш фалшиви очаквания и после да изпадаш в оправдателен режим.

Грешно е и анонсирането на появяването му на публични места. Моята ( изстрадала в това отношение ) личност, която не веднъж е била атакувана на улицата на ръба на побоя от рашисти, маскирани като националисти, отдавна се придържа към това правило.

Човек се учи. Да се надяваме, че г-н Петков е ученолюбив, за разлика от неговия предшественик страхлив, който не само не смее(ше) да си покаже носа в големия град пред хората, но така и не научи за толкова години общуване с чужди лидери нещо повече на езика на комуникацията в евроатлантическата общност от “конграчулейшънс”. 

Дали черпи сега с телешки пържолки верните си кучета, както препоръча веднъж на своя вътрешен министър след един кучешки полицейски принос в откриване на издирвано тяло на убито момиче? Заслужиха си ги. Конграчулейшънс!

Понякога наистина не обичам да се оказвам прав за онова, за което предупреждавам. Но за комсомолците от антуража на мутрата, която заплаши реваншистки, че може да мобилизира свои хора да тормозят опонентите му, обещанието на Кирил Петков да ходи пеш е голямо улеснение за тяхното настървение. 

Не, не казвам изобщо да не ходи сред хората, а да не превръща този свой порив в предсказуем проблем, от който да се възползват предсказуемите примитиви.

И пак да попитам: трябва ли да се случи нещо по-неприятно от това да го преследват слугите на мутрата, за да стане ясно, че у нас не върви западняшкия маниер един премиер да  отива на работа с колело ( като в Холандия) или да се вози в метрото ( като в Лондон). Тук е Дивия Изток. Псува се люто на майка и на улицата преобладава манталитета на Матушката. 

“Киро канадеца”, както от безсилие се опитват да дискредитират следовниците на “Боко тиквата”, може да промени рязко образа на българския министър-председател спрямо една мутра и вече го направи достатъчно категорично. Но не може да промени самите мутри. Това е положението и той е длъжен да се съобрази с него – в крак със здравия разум, какъвто очакваме от него.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари