Кирил Петков: Лидерската среща се отлага за утре

0
Даниел Лорер ще бъде с мен рамо до рамо в парламента, заяви той по повод спекулациите, че е кандидат за управител на БНБ
Даниел Лорер ще бъде с мен рамо до рамо в парламента, заяви той по повод спекулациите, че е кандидат за управител на БНБ Снимка: Цветомир Петров/БТА

Даниел Лорер ще бъде с мен рамо до рамо в парламента, заяви той по повод спекулациите, че е кандидат за управител на БНБ

Лидерската среща между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) се отлага за утре.

Това съобщи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти. Въпрос на график, обясни той, цитиран от БТА.

Миналата седмица лидерите на двете управляващи формации се разбраха всяка седмица да имат срещи във вторник, за да уточнят законодателните приоритети и други важни въпроси.

Петков изрази надежда в срещата утре да участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел, които, по думите му, са много важна част от „силата на това правителство“ и тяхната координация е основополагащата връзка, за да продължи работата и занапред.

На лидерската среща по думите на Петков ще бъдат обсъдени всички въпроси, които трябва да се случат в парламента, както и управленската програма. Това трябва да го правим регулярно, за да сме в координация, има много дейности, които тепърва трябва да станат, допълни Петков. Имаме въпроси за решаване, свързани с комисиите, с регулаторите, даде пример той.

На въпрос на БТА дали се върви към подписването на общ документ между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Петков отговори, че никога не са говорили за коалиционно споразумение. В момента важното е да имаме регулярните срещи и да си координираме следващите стъпки по важните за държавата въпроси, разясни Кирил Петков. В този момент сме се разбрали, че ще имаме редовни срещи, уточни той.

Във връзка с референдума по инициатива на „Възраждане“ за запазване на българския лев като единствена официална валута в страната до 2043 г., който трябва да влезе за обсъждане утре в пленарната зала, Петков коментира, че, според него, първо трябва да мине през комисия. Затова и Петков очаква в сряда най-вероятно въпросът да бъде обсъден в правната комисия. За ПП-ДБ провеждането на този референдум не е законно, защото темата е свързана с договор между България и ЕС, подчерта политикът. Не мисля, че ще го атакуваме пред Конституционния съд, а просто, че ще гласуваме против, не мислим, че референдум с този въпрос е законен, допълни той.

Кирил Петков обясни, че все още не е ясно коя ще бъде номинацията на ПП-ДБ за управител на БНБ. Знам, че Даниел Лорер го спрягат непрекъснато, той беше много добър кандидат за български еврокомисар, но не беше предпочетен, затова ще бъде с мен рамо до рамо в Народното събрание, коментира Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Лидерска среща ли?!!
    Ти к'ъв лидер си, бе лайно кривоусто?!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари