Кирил Петков: Кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното

0
За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет
За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет Снимка: БГНЕС / Архив

Министър-председателят Кирил Петков проведе вчера онлайн среща с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Акцент в разговора бяха цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок. Обсъдени бяха възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса. Беше дискутиран и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.

Премиерът Кирил Петков изказа ясното си становище, че правителството е тук, за да помага и сподели, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност. Министър-председателят акцентира, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното. За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет.

Петков призова да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван. „Прогресът и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, заяви категорично министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До darkaveng
    Стигна се, защото герберастите, начело с наглата крадлива Тиква се оляха да тормозят обикновените бизнесмени, а да опъват чадър над техните близки олигарси като Думуз бей, Вълка, Златев и прочее отчетници на чекмеджетата и кюлчетата. На обиновения човек му ПИСНА! Повече ОПГ ГРОБ никога няма да помиришат властта! КРАЙ!
  • -1
    1
    darkaveng
    Аз си мисля, че е добре някой да излезе и ясно и точно да обясни, поради что се стигна до това дередже! И като кой е виновен за това! И "зелената идиотия" е време да бъде погребана, с почести!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари