Кирил Петков: Излизайки от кризата, България ще е по-силна и по-развита

0
От 1 юли ще получаваме азерски газ. Става въпрос за цялото договорено количество
От 1 юли ще получаваме азерски газ. Става въпрос за цялото договорено количество Снимка: БГНЕС

От 1 юли ще получаваме азерски газ. Става въпрос за цялото договорено количество

Това обяви на блиц контрол в парламента премиерът Кирил Петков. По-рано на бизнес форум министър-председателят коментира, че държавите в региона трябва да си подадат ръка.

Според министър-председателя всяка криза е възможност. Тези възможности се отварят и за България и трябва да бъдат използвани по най-умния начин

Излизайки от тази криза, България ще е по-силна, по-диверсифицирана и по-развита, заяви премиерът Кирил Петков на откриването на конференцията "След утрешния ден: Политики за растеж" - първата от серия дискусии в рамките на инициативата "Инвестиции и региони", която се провежда днес в София.

"В момента сме в безпрецедентна криза, тя беше направена по дизайн още от миналото лято с енергийна криза, дойде войната, минахме през пандемията и имаме много възможни оправдания защо да не се развиваме и да няма растеж", каза Кирил Петков.

По думите му всяка криза е възможност и тези възможности се отварят сега и за България.

"Тези възможности трябва да се използват по най-умния начин. Картата на Европа се преначертава в момента. Част от инвестициите, които сме планували, е да отпушим строителството на част от нашите магистрали. Там има едни платени аванси - няма я магистралата. Имаме реални стъпки и искаме да направим, особено Северна България, която в момента реално е в изолация само с два моста на Дунав, нямайки магистрала", допълни Кирил Петков.

Премиерът добави, че освен газовите връзки България ще разполага с безпрецедентна инсталация на батерии на системно ниво.

"Никой не е правил това до момента. Реално правим нов модерен ПАВЕЦ. Това са нови концепции, енергийната ни сигурност дава възможност да сме първенци. Правим инвестиции в човешки капитал – знаете колко STEM центрове отваряме сега. Отворихме фонда "Стамболов", където България ще инвестира в най-умните си хора, приети в топ университети, ако те се върнат обратно да работят за България", каза още Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    русенец
    Ти и оцъкленият нали сте завършили в Харвард и си дойдохте в България. Нещо хубаво случили се от това, че искаш и останалите с престижните университети да дойдат!:))) Кирчо, беги да мъкнеш торби с брашно при жена си или се връщай в Канада докато не си ни издавил в блатото! :(((((
  • 6
    1
    Простото киро
    Ако излезне кривоуст глупк такъв. Инфлацията е над 60%, заплатите са едни и същи от Бприсов 1 само минималната бутате. Какво излизане говорим??? Еврп курс 1,95583 на чернова коя банка, къде е този курс…… опаа да от БНБ И САМО ТЕХНИЧЕСКИ АЙДЕ ЧУПКАТА ГРОЗНИК!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари